Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye’si davasında ceza yağdı

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk ve zimmete para geçirme suçlamasıyla 38 kişinin yargılandığı davada aradan geçen 4 yılın ardından mahkeme kararını verdi. Davada kelimenin tam anlamıyla sanıklara ceza yağdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2023 17:51
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye’si davasında ceza yağdı

Yalova Belediyesi’nde başlatılan zimmete para geçirme davası Yalova Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 13. Duruşmada karara bağlandı. Davaya dönemin belediye Başkanı vefa Salman ile bir önceki dönem belediye başkanı Yakup Koçal mazeretli olarak katılmadılar. Mahkeme heyeti sanıklara tek tek söz vererek son savunmalarını aldı. Davaya sanıklarından Halit Güleç, “Olayın vuku bulduğunu tespit ettiğimizde olayla ilgili suç duyurusunda bulunmamıza rağmen şu anda karşınızdayım. Görev süremde verdiğim her ödeme talimatı yasaldı. Yasal olmayan hiçbir talimat vermedim. Belediyeden alacağı olmayan hiçbir kimse için ödeme emrim olmadı. Belediye 10 yılda 20 kez sayıştay denetçisi tarafından denetlendi. Belediyenin parasıma tamah etmeyeceğimi tüm Yalova bilir. Bana siyasi bir komplo kuruldu” dedi.
Dava’nın 1 numaralı sanığı durumundaki R. E.  ise belediyede imza yetkisinin olmadığını ifade etti. Ergin, “Benim belediyede ödeme emri verme yetkim yok. 2014 yılından itibaren ödeme emirleri benim üzerimden Muhasebe Müdürlüğü’ne iletilmeye başlandı. Benim Halit Güleç’in verdiği talimatları uygulamaktan başka işim yoktu.” diye konuştu.
Dönemin belediye başkanı Vefa Salman ve bir önceki dönem Belediye Başkanı Yakup Koçal’la ilgili olarak ise avukatları savunmalarını yaparak müvekkillerinin olayla hiçbir alakalarının bulunmadığını dile getirdiler. Tüm sanıklar beraatlarını istedikten sonra mahkeme heyeti kararını açıkladı.
Karara göre: Davanın 1 numaralı sanığı durumundaki R. E. zimmete para geçirmekten 31 yıl 6 ay, resmi belgede sahtecilikten 8 yıl 9 ay ve irtikaptan ise 5 yıl olmak üzere toplamda 44 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. R. E tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yalova eski Belediye Başkan yardımcısı Halit Güleç zimmette para geçirmek suçlamasından berat ederken, görevde ihmal suçlamasından 2 yıl 1 ay ve irtikap suçlamasından ise 4 yıl 2 ay olmak üzere toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yattığı süre göz önünde bulundurularak Halit Güleç serbest bırakıldı.
Davada dönemin Belediye Başkanı Vefa Salman’da zimmete para geçirme suçlamasından berat ederken görevde ihmal suçlamasından 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Bir önceki dönem belediye Başkanı Yakup Koçal ise zimmete para geçirme suçlamasından berat ederek görevde ihmal suçlamasından 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.