Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Meclisi’nin 2024 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Yalova Belediye Meclisi 2024 yılının ilk toplantısını Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Yalova Belediyesi’nin 2023 yılı gelir ve giderlerini denetleyecek denetim komisyonu da yapılan seçimle belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 16:51
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Meclisi’nin 2024 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı

Yalova Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yoğun bir gündemle gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay meclisten istifa eden Turgut Memiş’in yerine meclise yedeklerden katılan Mihriye Topçular da mecliste yer aldı.

Meclisin başlangıcında yeni meclis üyesine CHP Grup Başkanı Burçin Tangürek ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tarafından Türk bayrağı rozeti takıldı. Ardından başlayan mecliste gündem maddeleri görüşüldü. Yalova Belediye Meclisinin ocak ayı olağan toplantısının en önemli gündem maddesini ise denetim komisyonunun oluşturulması teşkil etti.

Bugüne kadar uygulanan usule uyan meclis denetim meclisinin Cumhur İttifakı’ndan 3 ve 2 CHP’li meclis üyesinden oluşması kararını oy birliği ile kabul etti. Cumhur İttifakı’nın Adnan Kırtay, Fatma Ulugöl ve Alpan Solmaz’ı komisyona aday gösterirken, CHP’den Mihriye Topçular ve Meryem Ataç aday gösterildi. Ardından kapalı zarf usulü ile gerçekleşen oylamada denetim komisyonu oluştu.

Denetim Komisyonu, Yalova Belediyesi’nin 2023 yılına ait gelir ve gider hesapları ile bunlara ait hesap kayıt işlemlerini denetleyecek. Komisyon ardından hazırlayacağı raporu meclise sunacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.