Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Tutuk, CHP grubuna seslendi; Utanacaksınız

Yalova Belediye Meclisi eylül ayı olağan toplantısında taksi ve servis minibüsü plaka tahsisi konuları üzerinden CHP’li Meclis üyeleri ile AK Partili Meclis üyeleri arasında başlayan borç polemiği sonrasında söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Belediyesi’nin tarihinin bütçeye oranla en düşük borç oranına sahip olduğunu söyledi. Tutuk, “Denetim komisyonu raporu çıktığında utanacaksınız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2023 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Tutuk, CHP grubuna seslendi; Utanacaksınız

Biz mecliste de alınan karar sonrasında 50 taksi plakası tahsise çıkmamız gerekirken esnafla yapılan istişare sonrasında 25 taksi plakası tahsise çıktık. Böylece esnafımızı da mağdur etmemiş olduk. Şimdi 10 adet daha taksi plakası satacağız. Servis minibüsü plakasına gelince, o da talepten dolayı satışa çıkıyor. Tersaneler, fabrikalar, okullara olan yoğun servis talebinden dolayı bu satışa çıkılıyor. Bunlar 281 icra, bin 126 kişiyle borçla belediyeyi devrettiler. Bugün bekliyorlar ki Yalova Belediyesi’ne icra gelsin diye. Yalova Belediyesi borç batağına saplansın istiyorlar. Yalova Belediyesi’nin sadece yapılan işler için kesilen faturalara borcu var. O da kesecek ve 45 gün içerisinde parası ödenecek. Çok net söylüyorum Yalova Belediyesi’nin hiçbir kimseye borcu yoktur. 12. ayda Denetim Komisyonunda her şey ortaya çıkacak.

İlginizi Çekebilir...Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’tan ‘Tebligat’ emri

Bunu kendileri de inceleyecekler zaten. Elbette borcumuz var. Ama bu borç attığımız 20 bin ton asfalt için yaklaşık 30 milyon, yaptığımız 20 kilometre altyapı yaklaşık 20 milyon TL’dir. Müteahhitler işi bitirince bize hakediş kesiyor ve sistemde bu da borç olarak görülüyor. Ama bizim hizmete ve yaptığımız hizmete borcumuz var. Hiç iş yapmıyor olsak borcumuz da olmazdı.

Ama biz CHP’li meclis üyeleri sordu diye yatırımdan ve hizmetten vazgeçecek değiliz. Sadece Safranyolu’nda şu an 15 milyon TL’lik yatırım yapıyoruz. Bağ Sokağı, Hacı Mehmet Ovasını, Rahmi Üstel Caddesi’ni asfaltlıyoruz. Dere Mahallesi’nde iki, üç caddemizi asfaltladık. Asfaltlama çalışmalarımız da devam edecek. Cumhuriyet Caddesi, Fatih Caddesi aydınlatma projeleri, Safran Deresi aydınlatma projelerimizi hayata geçiriyoruz. Biz hiçbir zaman hizmetten borcumuz olacak diye geri adım atmadık, atmayacağız. Hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sene sonunda raporlar çıktığında herkes borcumuz var mı yok mu görecek. Ama o rakamlar çıktığında CHP’li meclis üyeleri utanacaklar.
Yalova Belediyesi tarihinin bütçeye oranla en düşük borçlanma oranında şu anda. 2020 yılında 212 milyon TL bütçe vardı. Borç 272 milyon TL idi. Bir önceki belediye başkan döneminde bütçenin yüzde 130’u oranında borç vardı. Şimdi 1,5 milyar TL bütçe var. Bakalım borç ne kadar çıkacak. Denetim Komisyonunda herkes bunu görecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.