Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti’de düzenlenen toplantıda hiçbir vaatleri yokken devraldıkları belediye yönetimi esnasında yaptıkları çalışmaların bundan sonraki süreçte yapacaklarının garantisi olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 17:37
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk: “Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir”

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında adı AK Parti Yalova Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’ya gelişinde de coşkuyla karşılanmıştı.

Tutuk, AK Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgüş ve Meliha Akyol, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek de toplantıda hazır bulundu. Burada AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve AK Parti Yalova Milletvekilleri kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise kendisine verilen görevin bilinci ve mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Yalova Belediye Başkanlığı görevini devraldığı andan beri ili hizmetlerle tanıştırdıklarının altını çizen Tutuk, “Biz 4 yıl kadar önce görevi devraldığımızda bizim hiçbir vaadimiz yokken 14 mahallemizin her metrekaresine hizmet götürdük. Tüm mahallelerimizde şu anda izimiz var. Biz bu şehrin sokaklarını ve ihtiyaçlarını bildiğimizden dolayı, şehri ve Yalovalıları tanıdığımızdan dolayı hizmetlerimizi 14 mahallede de sürdürdük. Şehrimiz tarihinde ilk kez 80 bin ton asfaltla bizim dönemimizde karşılaştı. Şehrimize modern bir aydınlatma da yine bizim dönemimizin eseridir. Kentsel dönüşüm başlı başına bir eserdir. Yani hiçbir vadimiz yokken yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Vaatlerle gireceğimiz 2024 seçimlerini hizmetlerle taçlandırarak Allah’ın izni ile hak ettiği yere getireceğiz. Bizlere güvenen Yalovalılara teşekkür ediyorum. Var gücümüzle çalışacak ve Yalova’yı yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz” dedi.
Stok Konut Projesi hayata geçecek
Yalova’da kentsel dönüşümü önemsediklerini deprem güvenli bir kent oluşturmak istediklerini de dile getiren Yalova Belediye Başkanı ve Yalova Belediye Başkan Adayı Mustafa Tutuk, “Biz projelerimizi düzenlenecek lansman toplantısı ile Yalova kamuoyu ile paylaşacağız. İlimizde kentsel dönüşüm başlı başına konuşulması gereken bir konu. Elbette ana isale hattı gibi büyük projeler de yapıyoruz. Ama kentsel dönüşüm önceliğimiz bizim. Bu anlamda da stok konutlarımızın olmasının bizim kentsel dönüşüm hızımızı arttıracağını düşünüyorum. Bu anlamda da Yalova halkına stok konut olarak halkımıza vermek istiyorum. Yalova’da en önemli konu şehrimizi depreme hazırlamaktır. Bu motto ile yola çıkarak güvenli bir şehir oluşturmak en önemli hedefimiz durumunda. Elbette şehrimizin yüzde 65’i kentsel dönüşüme girmiş durumda amacımız kalan yüzde 35’lik bölümü de kentsel dönüşüme sokarak ilimizin tamamını kentsel dönüşüme geçirmiş olmak istiyoruz. Hükümetimizin de desteği ile 5 ve 6 katlı binaların yıkılarak buralara yeniden 5 ve 6 kat imar izni verilmesinin önünü açmıştık. Bu da bazen yetmiyor. Vatandaşı doğrudan başka bir konuta almamız gereken süreçler de oluyor. İşte şehrimizi bu stok konut vizyonu ile seçimden sonra tanıştıracağız. Vizyoner projelerle şehrimizi geleceğe taşıyacağız. Biz Yalova’yı yaşanabilir şehirlerarasına sokacağız derken bunu kastediyoruz” şeklinde konuştu.
“Yalova halkı Mustafa Başkanımızı gönlüne bastı”
Yalova Belediye Başkanlığını en son 2014 yılında seçimle kazandıklarını ifade eden AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ise, “Mustafa Tutuk Cumhurbaşkanımız tarafından Yalova Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Zaten kendisi pandemi sürecinde aldığı görevi bu zaman kadar 4 sene boyunca başarı ile getirdi. Bu süreçte Yalova’ya ne gibi hizmetler edebileceğini de tüm halkımıza göstermiş oldu. Yalova halkı 4 sene boyunca dokunulmamış yerlere dokunulmasına ve buraların hizmetlerle tanıştırılmasına şahitlik etti. Biz Yalova’da neyin eksik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunların ortadan kaldırılması için önümüzde 5 senemiz daha olacak. Vatandaşlarımızın da tercihi ile gelinen noktaya herkes şahit olacak. Yalova’da en son 2004 yılında vatandaşlarımızın tercihi ile iktidara geldik. İnşallah 20 sene sonra 2024 senesinde tekrar vatandaşlarımızın tercihine mazhar olacağımızı düşünüyorum. Çünkü Yalova halkı Mustafa Başkanımızı da AK Parti’nin de yaptığı hizmetleri gönlüne bastı. Ben olumlu bir sürece girdiğimize inanıyorum” dedi. 
“Seçime en hazır parti biziz”
Yalova’da seçime en hazır partinin AK Parti olduğunu da ifade eden Güçlü, “Şu anda teşkilatımızda da inanılmaz bir birlik ve beraberlik var. Kadın Kollarından Gençlik Kollarına ve mahallelerimize kadar her yerde bir ahenk yakaladık. Şunu gururla söylüyorum ki şu anda seçime bizden daha hazır bir parti yok. Biz seçim sürecinde sığ tartışmaların ve iftira siyasetinin içerisinde olmayacağız. Biz sadece ve sadece seçimi almaya odaklanacak ve bunun için gereken ne varsa yapacağız” diye konuştu.
Yalova Cumhurbaşkanının taslak programında
Her seçimde Yalova’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de Yalova’yı unutmadı. Bu seçimin miting düzenlenecek kentler taslak programında Yalova’nın da yer aldığı müjdesini AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş verdi. Cumhurbaşkanını Yalova’da görmek istediklerini dile getiren Büyükgümüş, “Cumhurbaşkanımızın taslak programında Yalova da yer alıyor. Ama seçim dinamik bir süreç. Taslak programda olan sürecin gerçeğe dönüşmesini sağlamak adına biz de emek sarf edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı seçim sürecinde tüm Yalovalılar gibi biz de şehrimizde ağırlamak onunla birlikte olmak isteriz. İnşallah programı da elverir ve Yalova’da güzel bir mitingle şehrimizle kucaklaşır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.