Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova halkına müjdeyi verdi: Safran ve Balaban Dere Islahı başlıyor

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Balaban Deresi ve Safran Deresi’nin 1. ve 2. etap ıslah çalışmalarının ihalesinin gerçekleştirildiğini ve yer teslim aşamasına geçildiğini söyledi. Tutuk, “Taş duvarların örülmesine bu ay başlanmasını bekliyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:07
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova halkına müjdeyi verdi: Safran ve Balaban Dere Islahı başlıyor

Balaban Deresi ve Safran Deresi ıslahları için DSİ tarafından düğmeye basılmış, 1’nci ve 2’nci etap çalışmaların ihalesi gerçekleştirilmişti. Bu aşamanın tamamlanması ile birlikte ihaleyi alan firmalara yer teslim işlemlerine geçildi. Bu ay içerisinde duvarların örülmeye başlanmasını beklediklerini dile getiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “9 Kasım 2023 tarihinde Balaban Deresi’nin 1’nci ve 2’nci etap ıslahının ihalesi gerçekleştirildi. 10 Kasım 2023 tarihinde de Safran Deresi’nin 1’nci ve 2’nci etap ıslahının ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firmaya yer teslim aşamasına gelindi. Bu hafta sonuna kadar da Balaban Deresi ile ilgili de aynı yol takip edilecek ve burada da yer teslimi gerçekleştirilmiş olacak. Bu ay muhtemelen taş duvarların örülmesine başlanacak. Çok hızlı bir şekilde de tamamlanacak” dedi. 

“Ruhsat veriliyor ama iskan verilmiyor

Yalova Belediyesi, Belediye Meclisi kararı ile Safran Deresi ve Balaban Dere’nin kenarında arsası olan ve buralarda ev yapmak için yıllardır ruhsat bekleyen vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmuştu. Bu konuda da binaların yapımına ruhsat verilse de iskan verilmediğini ve DSİ’nin ıslah çalışmalarını tamamlamasına kadar da iskan verilmeyeceğini dile getiren Tutuk, “Bu derelerle ilgili meclisten bir karar almıştık. Yıllardır bekleyen arsa sahiplerine orada ticaret ya da yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik bu fırsatı onlara vermek için ruhsat veriyoruz. Ancak orada ıslah çalışması tamamlanmadan yaşanabilecek bir can kaybına önlem olarak da iskan vermiyoruz. Yani vatandaş arsasına inşaat yapması gerekiyorsa yapıyor, ancak bu binada yaşamaya başlayamıyor. Islah çalışması tamamlanana kadar da buraya iskan vermeyeceğiz. Bu konu ile ilgili gerekli önlemi aldık” diye konuştu.

“DSİ yapmasa da biz yaparız”

DSİ’nin dere ıslah çalışmalarına hızla başlayıp kısa sürede bitireceğine inandığının altını çizen Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Yıllardır burada ruhsat bekleyen vatandaşlarımız artık kendi arsalarına inşaatlarını yapıyorlar ve bu mağduriyetten kurtulmuş oluyorlar. Ama bizim için insan hayatı çok önemli. O nedenle de DSİ’nin bu derelerimizde 1’nci ve 2’nci etap ıslah çalışmaları bitene kadar iskan vermeyerek de vatandaşımızın yaşanabilecek bir selde derenin taşması sonrası can ve mal kaybı yaşamasını önlemiş oluyoruz. Eğer DSİ bu dere ıslahlarını yapmasa bile ki böyle bir ihtimal yok ama yapmazlarsa bile biz belediye olarak yaparız” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.