Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'tan önemli açıklama: "İsale hattının yüzde 50'si tamamlandı"

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ana isale hattı çalışmalarının Yalova merkezde tamamlandığını şu an için yüzde 50'si tamamlanan çalışmalara Çiftlikköy ilçesi sınırlarında devam edildiğini ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2023 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk'tan önemli açıklama: "İsale hattının yüzde 50'si tamamlandı"

Yalova tarihinin en büyük yatırımı olan 26 Milyon Euro'luk ana isale hattı yenileme çalışması yarılandı. Çalışmaların il merkezindeki bölümü tamamlanırken Çiftlikköy ilçe sınırlarına girilerek çalışmalara burada devam ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, "Ana isale hattında tamamlanan bölüm yüzde 50'yi geçti. Çalışmalar Yalova merkez sınırlarını geçerek Çiftlikköy ilçemiz sınırlarına girdi. O alanda devam ediyor. Üst kaplamalara da başlandı. Üstlenici firma hedeflenen tarihte yani 6 ay içerisinde hattı tamamlayacak ve bize teslim etmiş olacak. Şu anda ne bir aksaklık ne de bir gecikme yok her şey planlandığı gibi ilerliyor. Hatta 3 tane 4 bin tonluk su deposu da tamamlanacak. Onlara da hatla birlikte su basacağız. Bu sayede Yalova'da yüksek katlara su çıkmama sorununu da büyük oranda aşacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Ben her zaman söylüyorum. 26 Milyon Euro'luk bu dev yatırımı yaparken Yalova'mızın en önemli öncelikleri arasında su sorununun çözümünün yer aldığını defalarca ifade ettim. İçme suyu yönetimini ana isale hattının yenilenmesi ile sağlamış olacağız” dedi. 

İçme suyu hatları da değişecek

Ana isale hattının tamamlanması sonrasında il merkezindeki içme suyu hatlarının da yenileneceğini söyleyen Tutuk, "Bunun ikinci etabı da şehir içi içme suyu hatlarının değiştirilmesi olacak. Bu anlamda Safranyolu'nda bir ön adım attık. Buradaki içme suyu hatlarını sil baştan değiştiriyoruz. Oradan çıkan asbestli boruları da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda sergileyeceğim. Yine kanalizasyon hatları da değiştiriliyor. Bu çalışmaları tamamlayıp mahallemizde bozulan yolları da asfaltlayıp kaldırımları yenileyerek çalışmaları tamamlayacağız. Yıl sonuna kadar hepsi tamamlanacak” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.