Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Barosu Başkanı Çavuş, TÜBAKKOM 15. Genel Kurulu’na katıldı

Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş Kırklareli Barosu ev sahipliğinde düzenlenen TÜBAKKOM 15. Genel Kurulu’na katılım sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 05:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 05:22
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Barosu Başkanı Çavuş, TÜBAKKOM 15. Genel Kurulu’na katıldı

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 15. Dönem Seçimli Genel Kurulu,

25-26 Mayıs 2024 tarihinde Kırklareli Barosu’nun ev sahipliğinde yapıldı. Gerçekleştirilen Genel Kurula; İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Sözcüsü ve TÜBAKKOM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Birsen Baş Topaloğlu, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Sekreteri Av. Esma Memi, İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyeleri Av. Nilsu Önder Sezer, Av. Şükran Güven ve Merkez üyesi meslektaşlarımız Av. Çiğdem Kaya, Av. Serenay Yaman, Av. Sevda Demirtaş, Av. Mücahit Eren Kutluk, Av. Yasemin Arpa, Av. Saliha Ersöz Baştaş, Av. Berfin Söylemez'in ve Yalova’yı temsilen Yalova Barosu Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş’un da yer aldığı 54 barodan 16 baro başkanı ve 134 avukat katıldı.

‘’TOPLUMA ÖNDERLİK YAPMA GÖREVİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

15.Genel Kurul’da İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç ve TÜBAKKOM Yürütme Kurulu Üyesi olan ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Birsen Baş Topaloğlu konuşma yaptı. Saraç sözlerinde, 9.Yargı Paketi Kanun Teklifi Taslağı'na ilişkin eleştirilerde bulundu ve sözlerinde, ‘’ Bizler mücadelemizi, direnişimizi gün geçtikçe daha da arttırmak zorundayız. Avukatlar olarak bu mücadelede topluma önderlik yapma göreviyle karşı karşıyayız" ifadelerine yer verdi.

‘’ORTAKLAŞILAN BÜTÜN SORUNLARI DİLE GETİRDİK’'

TÜBAKKOM'un ve İstanbul Barosu'nun yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran TÜBAKKOM Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Birsen Baş Topaloğlu, "Katıldığımız tüm çalıştay ve toplantılarda ortaklaşılan bütün sorunları dile getirdik. Duruşmalarda kolektif olarak hareket etmeye ve ses getirmeye, yargılamalarda en ağır cezaların alınmasına çalıştık. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun, evlenen kadının soyadıyla ilgili bir kanun teklif önerisi ve gerekçesini hazırladık ve TBMM’ye ilettik" şeklinde belirtti.

SÖZCÜ OLARAK BOLU BAROSU SEÇİLDİ

Yapılan seçim sonuçlarına göre TÜBAKKOM’un 16. Dönem Sözcüsü olarak Bolu Barosu seçildi. Yürütme Kurulu üyelikleri ise Ankara, İstanbul, İzmir baroları ile birlikte Aydın, Muş, Artvin, Gaziantep, Konya, Çanakkale, Kahramanmaraş ve Kocaeli barolarından oluştu.

‘’HAK KAYBI ANLAMINA GELEN DÜZENLEMELERİ KABUL ETMİYORUZ’’

Gerçekleşen 15.Genel Kurul, 9. Yargı Paketi Kanun Teklifi Taslağı'na ilişkin "Medeni Haklarımızdan ve Özgürlüklerimizden Vazgeçmeyeceğiz" başlıklı basın açıklaması ile devam etti. Basın açıklamasında, ‘’Türkiye Barolar Birliği’nin, baroların, kadın hakları alanında çalışan hiçbir sivil toplum kuruluşunun görüşü alınmadan sessiz sedasız bir şekilde torba yasanın içine sıkıştırılan, kadınlar için hak kaybı anlamına gelen düzenlemeleri kabul etmiyoruz. Asırları bulan mücadeleyle elde ettiğimiz hakların, bir torbanın içine sıkıştırılıp saklanarak elimizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur

 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.