Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Balık Pazarında fiyatlar sabitliğini koruyor

Endüstriyel Av Yasağının gelmesiyle beraber Yalova Balık Halindeki durgunluk devam ediyor. Yalova Balık Halinde beklenen hareketliliğin görülmemesi fiyatların sabit kalmasına neden oldu. Bazı balık çeşitlerinin fiyatlarının değişmemesi tüketicilerin dikkatini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 02:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 02:27
Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi
Yalova Balık Pazarında fiyatlar sabitliğini koruyor

Yalova Balık Halinde endüstriyel av yasağı ile birlikte ürün çeşitliliğinin azalmasına bağlı olarak fiyatların düşüşü sürüyor. Temmuz ayında başlayacağı düşünülen hareketliliğin oluşmaması esnafı kara kara düşündürüyor. Endüstriyel av yasağının devam etmesi, artan enflasyon ve Marmara Denizi’nde görülen kirliliğin devam etmesiyle bu hafta da balık fiyatları sabit kaldı. 
Bunun yanı sıra bazı balık fiyatlarında düşüşe rastlandı. Av yasağının başlatılması tezgahlarda ürün çeşitliliğinin azalmasına yol açarak Temmuz ayının başlamasından itibaren çok fazla balık çeşidinin sunulamamasına sebep oldu. Balık miktarının azalması ile bu hafta da fiyatlar aynı şekilde devam etti. Yalova’da balık satışlarının yapıldığı Gökmen Sokak’taki Balık Hali’nde, av yasağının sürmesi nedeniyle daha önce artan balık çeşitliliğinin bir o kadar da azaldığı gözlemleniyor. 

Yaz mevsimine girilmeden önce daha çok balık türünün yer aldığı balık tezgahları Temmuz ayında bir o kadar da azalmaya uğradı. Bazı balık miktarının azalması da bir o kadar fiyatları da etkilemiş bulundu. Yaz aylarında hali hazırda tezgahlardaki balıkların seyrek görülmesi satışların bir o kadar da az yapıldığını gösterdi. Bulundukları durumdan yakınan balıkçı esnafı Temmuz ayında istediği hareketliliği göremedi. 
Temmuz ayına devam ediliyor fakat balık çeşitliliği iyice seyrekleşirken müşteri sayısında da fazlalığın olmadığı görüldü. Endüstriyel av yasağının sona ermesini bekleyen birçok esnaf önümüzdeki aylarda ise balık çeşitliliğinin artmasını dört gözle beklediklerini ifade etti. Geçtiğimiz haftalarda sardalya, hamsi ve istavritin fiyatlarının aynı olarak devam etmesi göze çarptı. 
Yalova Balık Hali’nde bu haftanın fiyatları
Sardalya 120-150 TL
Hamsi 150 TL
İstavrit 150 TL
Tekir (orta boy) 150 TL
Mezgit 150 TL
Çupra 300 TL
Levrek 250 TL
Norveç somon 550 TL
Alabalık 200 TL
Turna mezgit 300 TL
M. Tunç Tanrıverdi 

Kaynak: Mehmet Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.