Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Arboretum Canlı Ağaç Müzesi büyük beğeni topluyor

1980 yılında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulan, Arboretum Canlı Ağaç Müzesi büyük beğeni topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 07:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 07:50
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Arboretum Canlı Ağaç Müzesi büyük beğeni topluyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken, adeta bir doğa cenneti olan Yalova, pek çok alanda olduğu gibi odunsu ve otsu bitkileri ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 1980 yılında TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından kurulan, Yalova- Termal karayolu üzerinde, İl merkezine 5 km mesafede yer alan Arboretum Canlı Ağaç Müzesi, peyzaj ağırlıklı, koleksiyon bir arboretum karakterinde olup, 135.000 m2 ‘lik bir alanda tesis edilmiştir.

Müzenin içerisinde; kaya bahçeleri, bitki bahçeleri, iris bahçeleri, gül bahçeleri, minyatür bitkiler, Türkiye başta olmak üzere, Asya Avrupa, Afrika, Amerika, Avustralya kıtaları ve yeni Zelanda’dan bitki örnekleri yanında, Türkiye’nin endemik bitki örnekleri mevcuttur. 

Bu doğa harikası yerin içerisinde yaklaşık olarak 5 bin odunsu, bir o kadarda otsu rizomlu ve soğanlı bitki mevcuttur. Bu zengin bitki çeşitliliği, müzenin doğa meraklıları ve botanik ilgilileri için önemli bir ziyaret noktası haline gelmesini sağlamıştır. Yalova'daki bu doğa harikası, ziyaretçilere hem estetik bir deneyim sunmakta hem de botanik çeşitliliği keşfetmelerine olanak tanımaktadır.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.