Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Ak Parti Gençlik Kolları’ndan Filistin’e destek

AK Parti Yalova Gençlik Kolları, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırıları kınadı. Cevdet Aydın Parkı önünde basın açıklaması yapan partili gençler, Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Ak Parti Gençlik Kolları’ndan Filistin’e destek

İsrail’in Gazze’de uyguladığı insanlık dışı saldırılara AK Gençler de sessiz kalmadı. Bu anlamda Cevdet Aydın Parkı’nda toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri bir basın açıklaması yaparak İsrail ve uyguladığı saldırıları lanetlediler. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muaz Ceylan, yaptığı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de çok sayıda sivil can kaybına neden olan bir çatışma ortamı oluşturduğunu söyledi. Ceylan, “İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabi tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarının dahi hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı Filistin’de, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır.” dedi.

İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında sözde insan hakları savunucularının suskun kaldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itidal çağrılarına ise daha fazla masum kanı dökerek yanıt verdiğini ifade eden Ceylan, “Gazze’deki yaşlı, çocuk, kadın her bir sivilin su ve gıda dahil temel ihtiyaçları edinmelerini bile engelleyen zalim İsrail’in bu gaddarlıkları karşısında ne yazık ki sözde insan hakları savunucuları sus pus olmuş hatta kimileri İsrail’e destek için sıraya gelmiştir. Saldırılarının ilk anından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine itidal çağrısında bulunulan, sükûnete ve bu zalimliği sona erdirmeye çağrılan; bunun dışında aranan her yolun ve hevesin peşinde koşulmasının sadece daha fazla yıkıma, daha fazla gözyaşına ve daha fazla can kaybına sebep olacağı kendisine hatırlatılan İsrail, ne yazık ki tüm bu çağrılara daha fazla masum kanı dökerek yanıt vermiştir.” diye konuştu.

Gazze’nin İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrildiğini, bugün dahi hastanelerin bombalanmaya devam ettiğini ve Netenyahu Hükümeti’nin soykırım suçu işlediğini vurgulayan Ceylan, “41 km uzunluğu 10 km genişliğinde bir alanda 2 milyonun insanın yaşadığı, İsrail tarafından açık hava hapishanesine çevrilen Gazze’de bugün dahi hastaneler bombalanmaya devam etmekte ve Netenyahu Hükümeti soykırım suçu işlemektedir.” dedi.

Ceylan, AK Parti Gençlik Kolları olarak Filistin halkının yanında olduklarını, İsrail’in bu zulmüne karşı sessiz kalmayacaklarını, uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırdıklarını söyledi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.