Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, “Engellilerin hayat mücadelesi takdire şayandır”

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Laçin, “Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır” Dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 13:01
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, “Engellilerin hayat mücadelesi takdire şayandır”

3 Aralık’ın, Birleşmiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu karar sonrası ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, bu günün, tüm dünyada engelli insanların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, onları daha iyi anlayabilmek, toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması için kutlandığını vurguladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlara ve ailelerine yönelik hizmetler verdiklerini kaydeden Laçin, “Evde engellisine bakan engelli yakınlarına evde bakım hizmeti sunulmakta, aylık ortalama 1800 engellimiz içim 9 milyon 170 bin TL bakım parası ödenmektedir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca da ayni ve nakdi yardım hizmetleri verilmektedir. Kurum bakımı müracaatı olan engellilerimiz ise resmi ya da özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilmektedir. Müdürlüğümüze bağlı engelli kuruşlarımız Milli Piyango Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Yalova Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 110 kapasite, yine ilimiz sınırlarında bulunan Bir Hayat Butik Bakım Merkezi, Yusuf Zeytun Kaya Bakım Merkezi ve Kadıköy Bakım Merkezi ile Ruhsal ve Zihinsel Engelli bireylere 240 kapasite ile bakım ve rehabilitasyon hizmeti vermektedir” dedi.

Engelli vatandaşların hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan birer güç kaynağı olduğunu ifade eden Laçin, “Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını hatırlatarak, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.