Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vekil Becan'dan ‘Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak’ talebine tepki: “Kılıçdaroğlu bu yolda yalnız değildir”

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan CHP eski Genel Başkanlarından Kemal Kılıçdaroğlu hakkında siyasi yasak talebi ile açılan davaya tepki gösterdi. Becan, “Kılıçdaroğlu, bu yolda asla yalnız değildir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 12:47
Kaynak: YALOVA HAYAT
Vekil Becan'dan ‘Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak’ talebine tepki: “Kılıçdaroğlu bu yolda yalnız değildir”

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan dava, siyasi yasak talebiyle gündeme geldi. Hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'na 'suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlaması yöneltilirken, 3,5 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edildi. Bu suçlamalar, 27. Dönem Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun 5 Şubat 2020'deki şikayet dilekçesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda ortaya çıktı.

Bu gelişmenin ardından, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan davaya ve istenen siyasi yasak talebine sert tepki gösterdi. Becan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu için siyasi yasak istemiyle açılan davanın karşısındayız. Hak, hukuk, adalet diyerek Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüyen 7. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu yolda asla yalnız değildir."

Becan’ın bu açıklaması, CHP tabanı ve Kılıçdaroğlu’na destek veren kesimler tarafından güçlü bir destek mesajı olarak karşılandı. Kılıçdaroğlu’na yönelik dava ve siyasi yasak talebi, siyasi arenada geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.