Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatan Partisi'nden ABD'ye sert tepki

Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Şaduman Çağlar, İzmir'e yanaşan ABD Amfibi Hücum Gemisi USS Wasp'tan inen bir Amerikan askerine çuval geçirilmesi olayının ardından Pentagon'dan yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 11:56
Kaynak: YALOVA HAYAT
Vatan Partisi'nden ABD'ye sert tepki

Eylül 2024 tarihinde İzmir Limanı'na demirleyen USS Wasp Gemisi'nden inen ABD askerlerine çuval geçiren 10 Vatan Partisi üyesinin tutuklanmasının ardından, Beyaz Saray ve Pentagon'dan açıklamalar geldi. Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, olayla ilgili olarak Türk yetkililerin desteğinden dolayı müteşekkir olduklarını belirtirken, Vatan Partisi'nin bu eylemi Türkiye'nin bağımsızlığına ve onuruna sahip çıkma olarak nitelendirildi.

Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Şaduman Çağlar, bu açıklamaların Türkiye adına utanç verici olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti müstemleke ülkesi mi? Hangi Türk Emniyeti, Türk Yargısı, ABD Savunma Bakanlığı ile işbirliği yapabilir? Bu kararda AK Parti Hükümeti'nin müdahalesi ve baskısı olduğu açıktır. Bu karar, AK Parti Hükümeti'ni de götürür. Bu tavrı alanlar, Türk Milletini kaybeder," ifadelerini kullandı.

Çağlar, Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği'nin bu eylemle ABD'nin sözde Kürdistan planlarına meydan okuduğunu, Türk yargısının bu kararı değiştirmek zorunda olduğunu belirtti. "ABD donanmalarının bir daha Türkiye'ye kolay kolay asker çıkaramayacağını göreceğiz," diyen Çağlar, bu eylemin Türkiye'nin geleceği için bir uyarı niteliğinde olduğunu ifade etti.

Vatan Partisi, Türkiye'nin bağımsız, onurlu ve halkçı bir ülke olarak varlığını sürdüreceğini belirterek, Türk milletini gençlerle dayanışmaya çağırdı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.