Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya’dan öğrencilere trafik eğitimi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, öğrencilerle bir araya gelerek trafik kuralları hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrenciler, trafikte bilinçli bireyler olarak yetişmeleri için fahri müfettiş ilan edildi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:17
Kaynak: Murat Can Aytemur
Vali Kaya’dan öğrencilere trafik eğitimi

Yalova’nın Kadıköy beldesindeki Ziya Gökalp İlkokulu, öğrencilere trafik güvenliği konusunda kapsamlı bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Etkinliğe; Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan katılım sağladı.

Öğrenciler trafik konusunda farkındalık kazandı

Eğitimler, hem teorik hem de uygulamalı olarak iki aşamada gerçekleştirildi.

Öğrenciler, uygulamalı eğitimde trafik işaretlerini tanıma, yaya geçidi kullanma gibi konuları tecrübe ederken, teorik eğitimde de trafik kurallarına dair önemli pek çok konuyu öğrenerek farkındalık kazandılar. Genç bireylerin trafik bilincini artırarak daha güvenli bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefleyen bu anlamlı etkinlikte, öğrenciler hem öğrendi hem de eğlendi. Arkadaşları ile birlikte öğrendiklerini pekiştirme şansı yakalayan minikler, yetkililere teşekkür etti ve mutluluk duyduklarını belirtti.

"Farkındalıklarını artırdılar’’

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Ziya Gökalp İlkokulu’nda gerçekleştirilen eğitimler sonrasında sosyal mecralar üzerinden bir paylaşım yaptı ve eğitimin detaylarını, kamuoyu ile paylaştı. Akmeşe sözlerinde ilk olarak, bu tür eğitimlerin miniklerin hem teorik bilgilerini pekiştirmesi hem de pratik uygulamalarla trafik güvenliği konusundaki farkındalıklarını artırması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı ve ‘’Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın ve Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan ile birlikte Jandarma Komutanlığı’nın koordinesinde Ziya Gökalp İlkokulunda düzenlenen trafik eğitimi etkinliğinde bir araya geldik.

Gerçekleştirilen teorik eğitimin ardından, öğrencilerimiz uygulamalı trafik eğitimi ile can güvenliği konusundaki farkındalıklarını artırdılar’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.