Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya’dan ‘Aronya Festivali’ müjdesi

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, 31 Ağustos-01 Eylül 2024 tarihleri arasında 2 gün sürecek olan Aronya Festivali’nin müjdesini verdi. Vali Kaya, festivali ilerleyen süreçte ulusal bir boyuta taşıma hedeflerinin olduğunun da altını çizdi

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 15:46
Kaynak: YALOVA HAYAT
Vali Kaya’dan ‘Aronya Festivali’ müjdesi

Adı Yalova ile özdeşleşen ilin coğrafik işaretli ürünlerinden birisi durumundaki aronya da kendine has bir festivale kavuşuyor. Bu festivalin müjdesini de Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya verdi. Vali Kaya, festivalin Denizbank sponsorluğunda, çekimlerinin ise TRT yapımcısı Turgay Başyayla yönetiminde yapılacağı geniş kapsamlı bir tanıtımla gerçekleştirileceğini ifade etti. Aronyayı oldukça önemsediklerine vurgu yapan Vali Kaya, “31 Ağustos-01 Eylül tarihleri arasında aronya ve bitkisel, aromatik bitkilerle ilgili bir festival gerçekleştirilecek. Bu festivali de özellikle sponsorumuz olan Denizbank’la birlikte düzenleyeceğiz. Bu festivalde TRT tarafından da çekimler gerçekleştirilecek. Bu çekimler TRT yapımcısı Turgay Başyayla gözetiminde yapılacak. Sanatçılarımızın da katılımı ile oldukça renkli bir festival düzenlenecek. Hasat şenliğimizi tam bir coşku ile yapacağız. Ayrıca 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda stantlar kurulacak ve bu stantlarda üreticilerimiz ürünlerini satma imkanı bulacaklar. Zira biz ilimizin coğrafik işaretli ürünlerinden birisi olan aronyayı gerçekten çok önemsiyoruz. Aronya artık Yalova ile özdeşleşen bir ürün oldu. Aronya denildiğinde Yalova, Yalova denildiğinde ise aronya akla geliyor. Aronya Festivalimizi her yıl geleneksel şekilde düzenleyeceğiz. Ve giderek daha da ulusal bir yapıya dönüştürme hedefindeyiz. Yapılacak bu etkinliklerle, aronya ve tıbbi aromatik bitkilerin merkezinin de Yalova olduğunun altını çizmek istiyoruz. Dolayısıyla bu sene düzenlenecek bu festival hasat şenliğinin de ötesine geçecek bir yapıya kavuşturulmuş olacak. Elbette bu anlamda İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevine atanan Suat Parıldar’a teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Aronyanın bu noktaya gelmesinde onun ve ekibinin ayrıca Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nün de çok büyük emekleri var. Aronya ile ilgili paketleme tesisimizi de Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bünyesinde kurduk. Aronta extract olarak hem ilaç sektörünün çok rağbet ettiği bir ürün hem de tüketicilerin son derece ilgisini çekmeye başlayan bir sağlık ürünü durumunda” dedi.

Çiçek Festivali ve Süs Bitkileri Fuarı’nın hazırlıkları devam ediyor

Yalova dendiğinde akla ilk gelen sektör olan çiçekçilik açısında oldukça büyük bir önem taşıyan Çiçek Festivali ve Süs Bitkileri Fuarı konusunda da bilgiler veren Vali Kaya, hazırlıklara titizlikle devam ettiklerini dile getirdi. Festival ve fuarın 2025 yılında düzenleneceğini dile getiren Vali Kaya, “Gelecek sene düzenleyeceğimiz Çiçek Festivali ve Süs Bitkileri Fuarı var. Onun da çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Bu festivali ve fuarı da çok önemsiyoruz. Bir çiçek kenti olan Yalova açısından gerek Çiçek Festivali ve gerekse Süs Bitkileri Fuarı’nın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu festival ve fuar için de paydaş kurumlarla çok titiz bir hazırlık sürecini sürdürüyoruz. Bu anlamda da her şey netleştiğinde basınımız vasıtası ile Yalova kamuoyumuza bilgileri vereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.