Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya da onayladı: Pazar günü yasağı uygulamaya girdi

Yalova’da berber, kadın kuaförü ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olmasını sağlayacak olan karar, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından da onaylanarak uygulamaya girdi

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 02:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 02:38
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Vali Kaya da onayladı: Pazar günü yasağı uygulamaya girdi

Yalova Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası kısa bir süre önce haftanın bir günü kapalı olma kararını odaya üye esnafların da katıldığı bir toplantı ile kararlaştırmışlardı. Esnafların çoğunluğunun oyları ile Yalova’da erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının pazar günü kapalı olması kararlaştırılmıştı. Ancak pazar günleri olan düğünlerde vatandaşın mağdur edilmemesi için davetiye ile odaya başvurulduğunda ve hangi kuaför ya da berberde işlem yapılacağı bildirildiğinde o kuaför ya da berberlere izin verilebileceği de bildirilmişti. Bu karar Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya tarafından da onaylanarak resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Şenol Ulutürk, “Bilindiği üzere Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonumuz ve federasyonumuza bağlı 122. esnaf oda başkanımızla beraber 10. yıldan bu yana büyük emek ve zaman harcayarak hafta tatili uygulamasını hayata geçirmiş bulunmaktayız. Federasyonumuzun ve odalarımızın ortak kararı ve talebi, resmi tatilin cumartesi ve pazar günü olması ve meslektaşlarımızla istişareler neticesinde hafta sonu tatilinin pazar günü olması kararı alınmış ve Ticaret Bakanlığı'na iletilmiştir. Ticaret Bakanlığı, ticaret odalarının talebi ile hafta tatilinin hangi gün yapılacağı kararını valiliklere ve ilgili meslek odalarına bırakmıştır. Yalova Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası olarak yapmış olduğumuz toplantı sonucunda, yapılan oylamada 99 esnafımız pazar günü, 9 esnafımız salı günü tatil olsun diye oy kullanmış, 11 esnafımız oylamaya katılmayarak bizler oda yönetiminin aldığı karara uyacağız diyerek toplantıya katılmamışlardır. Federasyonumuzdan da onayı ve desteği ile Ticaret İl Müdürlüğümüz Sayın Alparslan Tunalı, Başkanımız Sayın Mustafa Bozkurt ile birlikte odamızın ve meslektaşlarımızın ortaklaşa aldığı kararı, Yalova Valimiz Sayın Dr. Hülya Kaya'ya ilettik. Alınan ortak kararı ile Yalova merkez ilçe köylerimiz dahil olmak üzere odamıza bağlı berber, kuaför ve güzellik merkezlerimizin pazar günleri tatil olacaktır” dedi.

DENETİMLER YAPILACAK

Alına karara uyulmasını sağlamak adına pazar günleri zabıtaların denetimler yapacağı karar uymayan esnaflara cezai işlem uygulanacağını hatırlatan Ulutürk, “Tamamı pazar günleri düğünlerde gelin başı, nişan başı gibi özel günlerde gelin esnafımızın talebi doğrultusunda gelin başı, nişan başı gibi özel günlerde gelin ya da damadın davetiye ile birlikte odamıza başvuru yaparak izin almaları gerekmektedir. İzin alan iş yerlerinin listesini her cuma günü saat 17:00'de Zabıta Müdürlüğü'ne bildireceğiz. Ayrıca izin alanlar listesini web sayfamızda yayınlayacağız. Zabıta Müdürlüğü gerekli kontrolü yapacaktır. İzinsiz açanlara gerekli cezai yaptırım uygulanacaktır. Konunun takibi Ticaret İl Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve oda yönetimimiz tarafından yapılacaktır. Alınan bu kararlarda emeği geçen başta Ticaret Bakanımız Ömer Bolat, eski Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürümüz Kırşehir Milletvekilimiz Necmettin Erkan, Federasyon Başkanımız Bendevi Palandöken, Federasyon Başkanımız Sayın Bayram Karakaş, Yalova Valimiz Hülya Kaya, Yalova İl Ticaret Müdürümüz Alparslan Tunalı'ya, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gürel'e, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Mustafa Bozkurt'a, Zabıta Müdürümüz İsmail Duran'a ilgi, alaka ve destekleri için 300 esnaf ve sanatkarım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Her zaman 7/24 esnafımızın emrindeyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.