Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Kaya, Cemevindeki oruç açma etkinliğinde canlarla buluştu

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Cemevi Kültür Merkezinde düzenlenen oruç lokması etkinliğine katılarak, hemşerileriyle birlikte Muharrem ayının manevi atmosferini yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 17:16
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Vali Kaya, Cemevindeki oruç açma etkinliğinde canlarla buluştu

Allah’ın ayı olarak kabul edilen Muharrem ayına girilmesiyle birlikte Yalova’da yaşayan vatandaşlar, Ramazan’dan sonra en faziletli oruç olan Muharrem Orucunu tutmaya başladı.

Oruçlar dualar eşliğinde açıldı

12 gün süren oruç ibadetini Yalova Cemevi Kültür Merkezinde hep birlikte açan canlar, oruç açma lokması dağıtarak dayanışma ve birlik duygularını da güçlendiriyor. Her gün farklı bir vakıf üyesi tarafından lokma dağıtılan oruç açma etkinliğine bu defa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Aytaç Mutlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin katıldı. Vakıf tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılara oruç açama lokmaları dağıtıldı. Dualar eşliğinde gerçekleşen oruç açılışının ardından yemekler yenildi.

“Devlet olarak her daim yanınızdayız”

Muharrem Ayı'nın bereketinin vurgulandığı etkinlikte yemeğin ardından hemşerileriyle sohbet eden Vali Kaya, kendisini bu anlamlı etkinliğe davet eden hemşerilerine teşekkür etti. Hemşerileriyle birlikte oruç açmanın kendileri için gurur verici olduğunu aktaran Vali Kaya, “Değerli canlar özellikle bugün, böyle anlamlı bir günde bizleri davet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bu lokmalarınızı paylaşmak, bizim için de büyük bir guru kaynağı. Bu geleneğin devam etmesi, beraber birlik ve beraberliğimizin bu şekilde sürdürülmesi inanılmaz mutluluk verici. Allah oruçlarımızı kabul eylesin. Allah tekrarını nasip eylesin. Devlet olarak her daim yanınızdayız. Bu ilin valisi olarak, bir kardeşiniz olarak sizin her türlü ihtiyacınızı gidermek için hizmetinizdeyiz.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.