Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vahşi cinayeti bilirkişi raporu ortaya çıkardı! Semiha Sözer’in nasıl itildiği anlaşıldı

Türkiye’nin gündemine oturan cinayette yeni detaylar ortaya çıktı. Yalova’nın Altınova ilçesinde kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden Semiha Sözer’in cinayete kurban gittiğini ortaya çıkaran bilirkişi raporunun ayrıntıları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 14:59
Kaynak: İHA
Vahşi cinayeti bilirkişi raporu ortaya çıkardı! Semiha Sözer’in nasıl itildiği anlaşıldı

Altınova ilçesi Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde 24 Ocak 2023 tarihinde 33 yaşındaki Semiha Sözer, yanında eşi Erdal Sözer varken yaklaşık 20 metre yükseklikteki kayalıklardan düşmesi sonucunda olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından ifadesi alınmak üzere ekipler tarafından götürülen Erdal Sözer Jandarma'ya verdiği ilk ifadesinde, "Olay günü akşam yemeği yedikten sonra fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktık. Biranda bir ses duydum.

Aşağıya baktığımda Semiha yerde yatıyordu. Eşimle çok mutluydum. Nasıl oldu bilmiyorum" şeklinde açıklama yaptı. Olayın kaza olduğunu söyleyen Erdal Sözer çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Semiha Sözer ise ailesi tarafından memleketi Orhangazi’de toprağa verildi.

Fakat Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde yaşayan Sözer ailesinin hava sıcaklığı 6 derece olan rüzgârlı bir günde kayalıklara çıkıp dolaşmak istemesinden şüphelendi. Başsavcılık soruşturma dosyasının yeniden açılması ve olayın gizli bir şekilde yürütülmesinin talimatını verdi.

HEYET GAZİANTEP'TEN GELDİ

Soruşturma kapsamında şüpheli eşi teknik ve fiziki takibe alan ekipler, yeteri kadar bulguya ulaşamayınca son çare olarak Gaziantep’te 2020 yılında balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen’in bilirkişi heyetine başvurdu. Heyet Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan bölgede yaptığı detaylı incelemede olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığını, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine vardı.

Bilirkişi raporunda, Semiha Sözer’in kayalıklarda düşmeden önce bulunduğu yer ile düştüğü yer arasında fark olduğu belirtildi. Raporda ayrıca Semiha Sözer’in kafatasında ve elinde meydana gelen kırıkların oluş şekli itibarıyla arkadan hızlı bir şekilde itildiğinin değerlendirildiği, maktulün bulundukları 1 metrelik düz alandan ancak koşarak atlaması halinde bulunduğu yere düşebileceği belirtildi. Raporda Semiha Sözer’in kıyafetlerinde herhangi bir sürüklenmeye bağlı bir ipucunun da bulunmadığının tespitine yer verildi.

Öte yandan soruşturmayı yürüten ekipler, olay öncesinde zanlının eşini aldattığına ilişkin herhangi bir bulguya rastlamadı. 2022 yılında evlenen çiftin şiddetli geçimsizlik yaşadığı da yakın çevreleri tarafından öğrenildi. Zanlı Erdal Sözer’in eşine çocuk istemediğine dair telefon mesajları gönderdiği de belirlendi.

Hilal Baldemir

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.