Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmanlar kötü haberi duyurdu: Ay sonuna kadar rekor sıcaklar devam!

Haziran ayından bu yana devam eden kavurucu sıcaklar Temmuz ayında da devam ederken vatandaşlar meteorolojiden gelecek haberleri yakından takip ediyor. Son olarak meteoroloji kaynaklarından, ay sonuna kadar serin hava bekleyenler için üzücü haber geldi. Herkes temmuz sonuna kadar sıcaktan bunalmaya hazırlıklı olsun.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 14:13
Kaynak: Hilal Baldemir
Uzmanlar kötü haberi duyurdu: Ay sonuna kadar rekor sıcaklar devam!

Yurdun birçok bölgesinde mevsim normalleri üzerinde ve rekor düzeyde devam eden hava sıcaklıkları normal yaşamı zor hale getirirken meteoroloji kaynaklarından bir kötü haber daha geldi.

Bugünden itibaren Türkiye'ye Afrika üzerinden yeni bir sıcak hava dalgası giriş yaptı. Bu sıcak hava dalgası tüm yurdu etkisi altına alırken ay sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji kaynaklarından gelen son haberlere göre, temmuz ayı sonuna kadar serin bir hava beklentisi içinde olanları kötü günler bekliyor. Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası herkesi bunaltmaya ve kavurmaya kararlı görünüyor.

HERKES AY SONUNU BEKLESİN

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının uzun bir süre Türkiye’de kalacağını belirten Hava Forum, ay sonunda Balkanlar'ın devreye girebileceğini belirtti.

Hava Forum sosyal medya X platformunda yaptığı paylaşımında, “Ay sonuna kadar kimse Balkanlar'dan bir beklentiye girmesin. Balkanlar baskı sebebiyle strese girdi, etkisiz hale geldi. Afrika'ya karşı kaybetti. Üzgün, biraz zamana ihtiyacı var. Toparlamaya çalışacak. Ay sonunda ayağa kalkabilir. Takipteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu raporuna göre sıcaklık artmaya devam ederken, uzmanlardan ise uyarı geldi.

Uzmanlar özellikle kalp ve tansiyon hastalarını uyardı. Meteoroloji tarafından dün kuzey bölgeler için uyarısı yapılan yağışlar ise batıya doğru kayıyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.