Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulutürk’ten bakanlık kararına tepki: Bu karar bize danışılmadan alındı

Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, bakanlık tarafından ‘Kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasından muaf tutulması’ kararının federasyona sorulmadan alındığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 15:41
Kaynak: YALOVA HAYAT
Ulutürk’ten bakanlık kararına tepki: Bu karar bize danışılmadan alındı

Başkan Şenol Ulutürk, ülke genelindeki tüm üyelerin ise bu karara ciddi şekilde tepkili olduğuna da dikkat çekti. Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu, Yalova’nın da aralarında yer aldığı 81 ilde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı.

Bu karar Yalova’da da Yalova Valiliği’nin onayı ile hayata geçirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştı. Ancak geçtiğimiz gün Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü bir karar alarak kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasından muaf tutulması kararını duyurdu. Bu karar Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu üzerinde soğuk duş etkisi yaptı. Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, “Bu karar bakanlık tarafından bu meslek grubunu temsil eden ve toplamda 122 odası ve yaklaşık 200 bin üyesi olan bir meslek kuruluşu durumundaki Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu’na sorulmadan alındı. Biz bu konuda federasyon olarak bizim fikrimize de danışılmasını isterdik. Bu elbette ki federasyon olarak bizi ve temsil ettiğimiz oda ve üyelerimizi de son derece rahatsız etmiştir. Bu konuda son derece tepkili olduğumuzu söylemek çok da abartı olmaz. Yalova Berberler ve Kuaförler Odası adına da konuşmam gerekirse biz de Yalova’da bu kararı benimsemiyoruz. Ancak bakanlık bir karar almış. Biz de bunu uygulamaktan başka bir durumda değiliz” dedi.
 

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.