Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkler yatırımlarını yurt dışında yapıyor! 1,2 milyar dolarlık emlak yatırımı

Merkez Bankası’nın ağustos ayı ödemeler dengesi istatistikleri incelendiğinde Türklerin yurt dışında gayrimenkul alarak yatırımlarını farklı ülkelerde yaptıkları görüldü. Verilere göre, Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımları artmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 15:33
Kaynak: Sözcü
Türkler yatırımlarını yurt dışında yapıyor! 1,2 milyar dolarlık emlak yatırımı

Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan ağustos ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre, Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımlarına büyük bir talep gösterdiği ve yatırımların oldukça artığı görüldü.

Türkiye'de kira fiyatlarında fahiş artışlar yaşanırken gayrimenkulde fiyat artışı enflasyonun altında kaldı. Fakat buna rağmen ülkedeki zenginler yurt dışına yöneliyor ve ülkeden döviz çıkışına neden oluyor.

Sözcü’nün Merkez Bankası tarafından açıklanan verilerden yola çıkarak yaptığı hesaplamaya göre, Türkler 2024 yılı temmuz ayında yurtdışında 175 milyon dolarlık gayrimenkul satın aldı.

Bu rakam yılın ilk 7 ayı içerisinde 1,2 milyar dolara kadar ulaştı. Son 1 yılda ise yurtdışından yapılan gayrimenkul alımları yaklaşık 2 milyar dolar seviyesine yükseldi.

GAYRİMENKUL ALIMLARINDA REKOR ARTIŞ

Yapılan hesaplamalara göre 2023 yılının ilk 7 ayında bu rakam 968 milyar civarındaydı. Türklerin ilk 7 aydaki gayrimenkul alımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında ciddi bir artış gösterdi. 



Geçen yılın toplamında ise Türklerin yurtdışındaki gayrimenkul alımı 1,7 milyar TL olmuştu. 2023 yılında ise yurt dışındaki gayrimenkul alımları 2022 yılına göre yüzde 183 artarak 1 milyar 782 milyon dolara ulaşmıştı.

2024’ün ilk 7 ayında yurt dışından alınan gayrimenkullerin tutarı 2023 yılının tamamında harcanan miktarı çoktan aştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.