Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye şiddetli yağışların etkisi altına giriyor!

Geçtiğimiz hafta yurdun büyük bir kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretti. Fakat yeni hafta ile birlikte Türkiye yoğun yağışların olduğu bir döneme giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Türkiye genelinde beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 11:14
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye şiddetli yağışların etkisi altına giriyor!

Geçen hafta Türkiye neredeyse ilkbahar etkili bir havanın etkisi altındaydı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ile birlikte yurdun birçok yerinde bahar havası yaşandı. Fakat yeni hafta ile birlikte yoğun yağışlar etkisini göstermeye başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, bu kapsamda Türkiye genelinde beklenen hava durumuna ilişkin konuştu.

“Ülkemiz yeni haftayla birlikte yağışlı sistemin altına girdi"

Yurt genelinde sıcaklıkların düşerek mevsim normallerine ineceğini ve yer yer kuvvetli sağanaklar ile fırtınaların eseceğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

“Ülkemiz yeni haftayla birlikte yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdi. Pazartesi günü batı kesimlerde etkisini gösteren yağışlı sistem, salı günü iç kesimlere kadar sokulacak ve hafta boyunca ülkemiz genelinde yağışları göreceğiz.”

"Marmara batısı ve kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli olacak"

Akdeniz ve Güney Ege’de yer yer gök gürültülü sağanak yağışların olacağını belirten Tekin, şu cümleleri kurdu:

“Doğu kesimlerde karla karışacağını ve kar şeklinde yağışları göreceğiz. Özellikle yarın iç kesimlerde güneyli yönlerden rüzgar fırtına şeklinde esecek. Dikkatli olunmalı. Bununla birlikte ise yarın salı günü sabah saatlerine kadar Marmara batısı ve kıyı Ege'de yağışlar kuvvetli olacak.”

“Antalya'da çok kuvvetli yağış bekliyoruz”

Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla çevrelerinde yağışların oldukça kuvvetli olacağını bildiren Tekin, şunları kaydetti:

“Buradaki vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istemekteyiz. Antalya'da çok kuvvetli yer yer şiddetli yağış bekliyoruz. Pazartesi günü akşam saatlerinde başlayacak. Salı günü gün boyunca devam edecek. Özellikle Antalya'nın merkez ilçelerinde yüz kilograma yakın yağış düşebilir. Dikkatli olunmalı. Buralar ise Konyaaltı, Döşemealtı, Kepez, Muratpaşa, Aksu ve Kemer çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve olmasını bekliyoruz.”

Yağışlı sistemin çarşamba günü ile birlikte hemen hemen yurdun genelinde etkili olacağının vurgulayan Tekin, “Çarşamba günü ise Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvet olacak dikkatli olunmalı. Perşembe günü ise Hakkari, Şırnak ve Van’ın güneyinde yağışların kuvvetli olmasını tahmin etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da ise üç gün boyunca sağanak yağışın etkisini göstereceğine dikkati çeken Tekin şunları söyledi:

“Günün en yüksek sıcaklığı salı 14, çarşamba 12, perşembe ise 9 dereceye kadar düşecek. İzmir'e baktığımızda ise İzmir'de de yarın yağışı göreceğiz sağanak yağışlı. Çarşamba ve perşembe günü yağış ara verecek fakat rüzgar kuvvetli esecek. Yine kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olunmalı. Hava sıcaklığı üç gün boyunca 15 ile 17 derece arasında seyredecek.”

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.