Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin konuştuğu olayda yeni gelişme! Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında tutuklama kararı

Günlerdir Türkiye’nin gündemini meşgul eden ve sosyal medyada adeta infial yaratan 16 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olması sonrası annesi tarafından Mısır’a kaçırılması olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç anne ve oğlu hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ ve ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan tutuklama kararı verildiğini duyurdu…

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2024 10:40
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’nin konuştuğu olayda yeni gelişme! Yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında tutuklama kararı

Türkiye, günlerden beri yazar Eylem Tok ve estetik cerrah Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğullarının direksiyon başına geçerek bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin de yaralanmasına neden olması sonrası annesi tarafından kaçırılmasını konuşuyor. 

Sosyal medyada infiale yol açan ve binlerce kişi tarafından tepki gösterilen olayda yeni bir gelişme yaşandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayın ardından Mısır'a kaçan Eylem Tok ve oğlu hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ ve ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan tutuklama kararı verildiğini duyurdu.

Anne ve oğlu hakkında tutuklama kararı

Bakan Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.
Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.
02.03.2024 tarihinde saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir.
İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir.
Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Konuya ilişkin gündemde birçok iddia yer alırken 16 yaşındaki Timur Cihantimur’un çarparak ölümüne neden olduğu bir çocuk babası Oğuz Murat Acı’nın annesi Pervin Acı, olay sonrası ilk kez açıklamada bulundu.

Anne Pervil Acı, firari anne Eylem Tok’a şu cümlelerle seslendi:

“Söyleyin, o çocuk gelsin. Annesi getirsin. Türkiye’de kimse onun çocuğuna bir şey yapmaz. Benim çocuğum toprakta, nefes almıyor. O burada nefes alacak. Konuşacak, sesini duyacak. Ama benim çocuğum, ne nefes alabilecek ne de konuşabilecek. O çocuğu oradan oraya bir çanta gibi atmasın. Günah, o yavruya. Başka bir şey demiyorum. Düşünemiyorum, bir anne demez. İnanmıyorum. O anne söylemez, kim demişse yanlıştır. Nasıl olur da bir anne söylesin onu? Türkiye’de bir lokma su içmişse yazıklar olsun, böyle bir vicdan olamaz. O vicdan nasıl bir şey? Çocuğuna, o yavruya eziyet etmesin. Getirsin, çanta gibi gezdirmesin. Sokak sokak, ülke ülke gezdirmesin.

"Annelik içgüdüsü olsa yavrumu kurtarıp ne gerekiyorsa yapardı"

O çocuğun geleceğini aldın. Bari güzelce yaşasın. Gitsin, kimse bir şey demez ki. Türkiye kime ne yapmış da ona yapsın? Öyle demişse, yazıklar olsun. Çocuğum gel bu tarafa dediğiniz zaman geliyor. 16 yaşındaki çocuğa ne dersen onu yapar. Benim bildiğim bu. Herkes anne, öyle bir içgüdü olur mu? Onda annelik içgüdüsü olsaydı önce benim yavrumu kurtarıp, hastaneye gelip ondan sonra ne gerekiyorsa yapardı. Benim oğlum zaten gidecekti ama onun için ağlasaydı, sızlasaydı. Ben gidene kadar başında dursaydı. ‘Bir hataydı, benim çocuğum böyle, tutamadım’ deseydi. Ben onu başımın üstünde tutardım. Ben öyle anne değilim, o çocuğa da üzülüyorum. O annenin elinde gezmesin, günah."

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.