Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin konuştuğu cinayette yeni gelişme! Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri istendi

Yıllar önce Türkiye’de yaşanan ve kan donduran Münevver Karabulut cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz aylarda Münevver Karabulut’un babasının mezarın açılmasını talep etmesi üzerine dava yeniden gündem oldu. Savcılığın bu talebi reddetmesi üzerine konu tekrar rafa kaldırılmıştı. Fakat yaşanan bir son dakika gelişmesiyle dava yeniden gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 16:31
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’nin konuştuğu cinayette yeni gelişme! Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri istendi

Türkiye 2019 yılında 17 yaşındaki lise öğrencisi sevgilisi Münevver Karabulut'u katlettikten sonra 197 gün saklanıp daha sonra polise teslim olan Cem Garipoğlu, cezaevinde intihar etmişti. Garipoğlu’nun intihar etmesi ile ilgili sansasyonlar yıllardır devam ederken bir kesim Garipoğlu’nun yurt dışına kaçırıldığına inanıyor.

Babası "intihar etmedi" dedi, mezarının açılmasını talep etti

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Münevver Karabulut'un babası, kızının katili Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediği ve ailesi tarafından kaçırıldığı iddiasıyla mezarının açılması talebinde bulunmuştu, Adalet Bakanlığı ise bu talebi reddetmişti.

Bu talebin reddi üzerine baba Karabulut, bir kez daha mezarın açılmasına dair dava başvurusunda bulunmuştu.

Savcılık, otopsi görüntülerini talep etti

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili dava hala sürerken Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Cem Garipoğlu'nun otopsi sürecine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini talep etti.

Talep edilen kayıtların bilirkişi tarafından incelenmesinin ardından bir rapor hazırlanacak. Bilirkişi tarafından hazırlanan bu rapora göre de Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Münevver Karabulut’u öldürüp, parçalayıp çöp konteynerine atmıştı

Bahçeşehir'de Garipoğlu ailesine ait bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011 tarihinde Münevver Karabulut'u öldürdüğünü kabul eden Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde kendini asarak intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri de intihareden bu kişiyle uyuşmuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.