Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren , 20 maddelik taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren memurların taleplerinin acilen karşılanmasını ve memurların enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 03:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 03:13
Kaynak: Murat Can Aytemur
Türkiye Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren , 20 maddelik taleplerini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, sendikanın genel merkezi tarafından oluşturulan 20 maddelik talepleri kamuoyu ile paylaştı. Memurun enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini ve özlük haklarının güçlendirilmesini istediklerini ifade eden Deviren, 20 maddelik taleplerini sıraladı.

Türkiye Kamu-Sen’in hükümetten talepleri şu şekilde sıralandı;

Birinci dereceye 3600 ek gösterge konusunda verilen sözler yerine getirilmeli. İlave (12,174 TL) ek ödeme memur emekli maaşlarına yansıtılmalı.

YHS'deki kardeşlerin mağduriyetine son verilmesi ve eğitim durumlarına göre GIH ve TH sınıflarına atamaları yapılmalı. Toplu sözleşme primi olarak 534 TL mart ayından geriye dönük olarak ödenmeli.

Yeni bir kamu personel rejimi oluşturulmalı. Kamuda kariyer uzmanlar arasındaki merkez-taşra ayrımı kaldırılmalı. Devlet memuriyetine girişte liyakatin esas alınması ve mülakat uygulaması kaldırılmalı. Maaş sisteminin tek çatı altında toplanması ve geçinme şartları ağır illerde görev yapanlara tazminat, lojmandan yararlanamayan kamu çalışanlarına kira yardımı yapılmalı. Maaş sisteminde kurumlar arası iş yükü, görev yetki ve sorumlulukla, rotasyona tabi personelin şartlarının değerlendirilmesi ve maaşlarında karşılığı verilmeli. 657 sayılı yasanın tüm maddeleri ile yürürlüğe girdiği 1972 yılında var olan 700 bin memur için 10 sınıf ihdas edilmişken, o günden bu yana sınıf ihdasının dondurulması ve yeni sınıflar ihdas edilmeli. Bazı kurumlara tanınan taşra uzmanlığı sisteminin genişletilmesi ve SGK, içişleri, ticaret, savunma uzmanlıkları başta olmak üzere uzman ve uzman yardımcılığı kadroları ihdas edilmeli. İş ve meslek danışmanlığının kariyer uzmanlığı kabul edilmesi ve kurumun taşra teşkilatına uzman ve uzman yardımcılığı kadroları ihdas edilmeli.  Enflasyon farkı sıfır (O) zam demektir. Mutlaka refah payı verilmeli, yüksek enflasyon dönemlerinde enflasyon farkı gerçekleştiği ayda ödenmeli. Fazla mesai ücreti, harcırah tutarları ile yemek, aile, yiyecek giyecek gibi sosyal yardımlar günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Bakanlıkların merkez teşkilatına sağlanan servis hizmeti taşra teşkilatına da verilmeli. Kamu görevlilerinin emeklilik haklarının tek çatı altında toplanması ve 2008 sonrası kamu görevine girenlerin mağduriyeti önlenmeli. İlave ek ödemenin, memur emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle 65 yaşından önce hiçbir memurun emekliliği düşünemez hale gelmesi ve 657 sayılı yasadaki resmen emeklilik yaşı olan 65 yaş sınırı kaldırılmalı. En düşük devlet memuru maaşı 32.000 TL'nin 20.000 TL'sı (ek ödeme + ilave ek ödeme) emekli keseneğine tabi değildir, emekli maaşına yansımamaktır. Devlet memurlarının sosyal güvenlik prim kesintisi açısından devlet eliyle kayıt dışı olmalı. Devlet memurlarının görevleri ile ilgili işledikleri suçlar açısından 4483 sayılı yasaya göre yargılanırken, adalet çalışanlarının 2802 sayılı hakim ve savcılar yasasına göre yargılanması ve adalet çalışanlarının da 4483 sayılı yasaya tabi yargılanmaları için gerekli kanuni düzenlemelerin yapılmalı.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.