Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye, Gazze’yi yalnız bırakmıyor! İnsani yardımlar yola çıktı!

İsrail silahlı güçlerinin abluka altına aldığı Gazze’de 5 gündür su, elektrik ve gıda olmadığı için bölgedeki binlerce sivil yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye bugün Gazze için harekete geçti ve ilk olarak gıda ve sağlık malzemeleri bölgeye ulaştırılmak için yola çıktı. Malzemeler ilk olarak Mısır’a ardından Gazze’ye ulaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Türkiye, Gazze’yi yalnız bırakmıyor! İnsani yardımlar yola çıktı!

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda bugün 7. gün ve gerilim tırmanmaya devam ediyor. İsrail askeri güçleri bugün Gazze’ye karadan harekat düzenlemeye hazırlanıyor. Tansiyonun giderek yükseldiği olayda İsrail ordusu Filistinli sivillere sert müdahalelerde bulunuyor.

gazze yardım uçağı

Türkiye yardıma koştu

Bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete dur diyen yalnızca Türkiye olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk günden bu yana uzlaşmacı bir tutum sergiliyor ve iki tarafı da müzakereye davet ediyor.

Zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışan Gazze ‘ye ilk yardım eli Türkiye’den uzatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Gazze’ye insani yardım için havalanan uçaklar bugün yola çıktı. Askeri uçakla gönderilen yardımlar sabah saatlerinde Mısır’a ulaştı.

gazze'de elektrik su gıda yok

Türkiye tarafından gönderilen malzemeler Mısır’dan Gazze’ye ulaştırılacak. Öncelik olarak gıda ve sağlık malzemelerine ağırlık verildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoan Gallant, elektrik, gıda, su ve yakıt verilmeyeceğini açıkladığı bölgede insanlar hem susuzluğa hem de karanlığa mahkum edildi.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.