Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Gazze’ye yardımlar hız kesmeden devam ediyor! Yardımlar için yeni adımlar atılacak!

Türkiye ilk günden itibaren Gazze’de yaşanan insani drama sessiz kalmayarak elinden gelen bütün yardımları yapmaya başladı. Yardım malzemelerini uçaklarla Gazze’ye gönderen Türkiye, bölgeye gıda girişinin kolaylaşması ve Gazze'nin içerisinde bir sahra hastanesi kurulması için hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 12:15
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’den Gazze’ye yardımlar hız kesmeden devam ediyor! Yardımlar için yeni adımlar atılacak!

İsrail 50 gündür Gazze’de katliam gerçekleştiriyor ve masum sivilleri acımasızca katlediyor. 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 15 binden fazla sivil hayatını kaybederken Gazze tamamen enkaza dönüştü. Yaşanan bu insani drama sessiz kalmayan Türkiye ilk günden itibaren Gazze’ye yardım elini uzatıyor.

24 Kasım Cuma günü Hamas ve İsrail arasında başlayan 4 günlük ateşkes ve rehine takası bugün 5. gününde devam ediyor. Anlaşmaya göre her 10 İsrailli rehine karşılığında ateşkese 1 gün daha devam edileceği maddesine göre bugün rehine takası ile ateşkese devam ediliyor.

Öte yandan Türkiye ilk günden itibaren bölgeye yardım eli uzatan ilk ülkelerden biri oldu. Gazze'deki hastaların ve yaralıların tahliyeleri için gerekli girişimlerin ardından, bölgeden Gazzeli 61 hasta ile beraberindeki 49 refakatçi tedavi amacıyla yurda getirildi.

Ateşkes ve rehine takası beraberinde Gazze’ye yardımların girişine izin verilmesiyle birlikte Türkiye bölgeye gıda, yakıt, su ve tıbbi malzeme başta olmak üzere birçok yardım malzemesi ulaştırdı. Ayrıca bölgede sahra hastaneleri kurulması içinde hazırlıklara başladı.

Dışişleri ve İçişleri Bakan Yardımcıları Mısır’da

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Gazze halkına yapılacak ilave insani yardımları ele almak ve Türk vatandaşlarının Gazze'den tahliyeleri konusunda yerinde incelemelerde bulunmak üzere Mısır’a ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim, Gazze'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliye operasyonu ile ilgili Refah Sınır Kapısı'nda basına açıklamalarda bulunmuştu.

"Çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz"

Sürecin başından bu yana Türkiye'nin Gazze'deki insanlara yardım eli uzatacağıyla ilgili ve Türk vatandaşlarının bölgeden nasıl çıkarılabileceği konusunda çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Serim, "Sorunun kalıcı çözümü için Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız her platformda girişmelerini sürdürmektedir." ifadesini kullanmıştı.

Serim, iş birlikleri nedeniyle Mısırlı yetkililere teşekkürlerini sunarak "Gazze'de tahliye edilmeyi bekleyen kardeşlerimiz bulunuyor. Onların da bir an önce çıkışlarını sağlamak için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz." şeklinde konuşmuştu.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.