Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den Gazze’ye yardım uçakları peş peşe havalanıyor

İsrail ablukası altında olan Gazze’nin yardımına koşan ülkelerin başında yer alan Türkiye, yardımlarını sürdürmeye devam ediyor. Türkiye’den peş peşe havalanan uçakların içindeki son duru aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Türkiye’den Gazze’ye yardım uçakları peş peşe havalanıyor

İsrail-Filistin arasında devam eden savaşın 8’inci gününde abluka altında olan Gazze’de sivil vatandaşlar hayatını kaybetmeye devam ediyor. Gece boyuncu Gazze’nin çeşitli bölgelerine havadan saldırılar düzenleyen İsrail ordusu aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 110 kişiyi katletti.

gazze'ye yardımlar gidiyor

18 gündür bölgeye yakıt, elektrik, su ve gıda verilmiyor. Türkiye konuya müdahale ederek bölgeye yardım malzemeleri gönderdi.

Hafta sonundan bu yana Mısır ve Gazze arasında bulunan Refah Sınır Kapısı’ndan giren tırlarla bölgeye su, gıda, tıbbi malzeme gibi yardımlar ulaştırıldı. Türkiye bu süreçte yardımlarına ara vermeden peş peşe yardım malzemelerinin bulunduğu uçaklarını gönderdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'den gönderilen son savaş uçağı hakkında şu açıklamaları yaptı:

Tıbbi cihazlar arasında acil müdahale ekipmanları, ameliyat masası, ameliyat lambası ve anestezi cihazı gibi ameliyathane donanımları yer alıyor; yoğun bakım yatağı, monitör, ventilatör gibi yoğun bakım cihazları ile ultrason, ekokardiyografi, röntgen gibi görüntüleme cihazları da mevcut.

Bunlara ek olarak, uçaklar aynı zamanda Gazzeli bebekler için kuvöz ve fototerapi cihazları ile bebek bakımı ve tedavisi için mama, yüksek sayıda bebek bezi ve hasta bezi gibi malzemeleri de taşıyor.

Gönderilen yardımlar arasında hasta ve yaralıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ilaçlar, tıbbi sarf malzemeleri, destek ve bakım malzemeleri ile savaştan zarar gören travmalı hastalar için ortopedi malzemeleri de bulunuyor.

Jeneratörler, Gazze'nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bu nedenle, mobil olanlarının yanı sıra büyük olanları da dahil ettik.

Gazze'ye yönelik sağlık desteği için planlanan dört uçak dolusu yardım, karayoluyla Mısır'dan Gazze'ye gönderilecek. Milletimiz adına bu sorumluluğu yerine getirmekten mutluyuz. İnsani sorumluluğumuz burada bitmiyor. Devamı var.

yardım uçakları gazze'ye

Bugün itibari ile Türkiye’den iki yardım uçağı daha havalandı. Bu yardımların devam edeceği bildirildi.

Öte yandan Gazze’de yaşanan insanlık dışı şartların ortadan kaldırılması için Türkiye diplomasi görüşmelerini sürdürüyor.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.