Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'de Eris varyantı görüldü mü? Türkiye'de eris varyantı hangi ilde görüldü? eris varyanı kaç kişi de görüldü? Kapanma geri gelecek mi?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Türkiye'de Eris varyantı görüldü mü? Türkiye'de eris varyantı hangi ilde görüldü? eris varyanı kaç kişi de görüldü? Kapanma geri gelecek mi?

Durumun endişe konusu sayılmayacak bir şekilde olduğunu belirten Bakan Koca'nın açıklaması şöyle; “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”
Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 15 Eylül'de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar için grip aşısı uygulamasının başlayacağını açıklamıştı. 
Bakan Koca yaptığı bir diğer paylaşımda ise, “15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. Grip, özellikle, 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz” dedi.
İlk kez şubat ayında Endonezya’da tespit edilen Eris (EG.5) varyantı, dünya genelinde en az 50 ülke ve bölgeye yayılmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü, Eris varyantının belirtilerinin, diğer Kovid-19 varyantlarına benzer olduğu duyurmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.