Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de 3 gün milli yas ilan edilecek!

Türkiye, Gazze’de İsrail tarafından gerçekleştirilen hastane katliamında hayatını kaybeden sivil vatandaşlar için 3 günlük milli yas ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Türkiye’de 3 gün milli yas ilan edilecek!

İsrail-Filistin arasında devam eden savaşın 12’nci gününde can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gece İsrail askeri güçlerinin Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesini vurması sonucu 500 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan bu katliam dünya genelinde büyük bir yankı uyandırdı. İsrail'in gerçekleştirdiği bu insanlık dışı saldırıda yüzlerce kadın ve çocuk parçalanarak hayatını kaybetti.

Bu katliam gibi saldırının ardından dünyanın her yerinden vatandaşlar protesto için sokağa döküldü. Türkiye’de birçok şehirde gece saatlerinde vatandaşlar sokaklara dökülerek İsrail’in bu korkunç saldırısını protesto etti.Türkiye’nin her yerinde sabah saatlerinde minarelerden sela sesleri yükseldi. Türkiye genelinde camilerde, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için sela okundu, gıyabi cenaze namazı kılındı ve dua edildi.

3 gün sürecek milli yas

Yaşanan bu katliamın ardından Türkiye’den bir adım geldi ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle Türkiye’de 3 gün süreyle milli yas ilan edileceğini açıkladı.

Türkiye’de en son Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 günlük milli yas ilan etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.