Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk-İş üyesi kamu işçilerinden Yalova’da eylem

Türk-İş Sendikası'na üye kamu işçileri, artan ekonomik sıkıntılar ve adaletsiz vergi sistemi nedeniyle Yalova İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binası önünde eylem yaptı. İşçiler, "Bıçak kemiğe dayandı" diyerek sorunlarının çözülmesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:52
Kaynak: YALOVA HAYAT
Türk-İş üyesi kamu işçilerinden Yalova’da eylem

Türk-İş Sendikası üyesi kamu işçileri, Yalova İl Özel İdaresi Ek Hizmet Binası önünde toplandı. Sabah saat 08.00’de başlayan eylemde, Yal-İş Sendikası Bursa 2 No’lu Şubesi Mali Sekreteri ve Yalova İl Özel İdaresi Sendika Temsilcisi Mahmut Yağızel bir basın açıklaması yaptı.

Yağızel, açıklamasında ekonomik sıkıntıların her geçen gün derinleştiğini belirterek, “Satın alma gücümüz hızla geriliyor. Adaletsiz vergi sistemi, ücret dengesizliği, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları işçilerin yaşamını zorlaştırıyor. Halk geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor, mutlu bir azınlık dışında herkes bu zorlukları yaşıyor" dedi. Yağızel, geçen ay 81 ilde yapılan basın açıklamalarının ve mitinglerin ses getirmediğini belirterek, "Sabırlı olmamız istendi, ama artık sabrımız tükendi. Bundan sonra meydanlarda sesimizi duyuracağız” diye konuştu.

"Krizin Bedelini İşçiler Ödemeyecek"

Yağızel, market fiyatlarındaki zamların kontrolsüz arttığını belirterek, “Temel tüketim ürünlerine her gün zam geliyor. Büyükşehirlerde kiralar asgari ücretin üzerine çıktı. Okul masrafları karşılanamaz hale geldi. Kışı nasıl geçireceğiz diye endişeleniyoruz” dedi. Yağızel, elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından işçi ve emeklilerin kışı geçirmek için kara kara düşündüğünü vurguladı.

"Vergi Adaletine İhtiyacımız Var"

Yağızel, açıklamasının devamında vergi adaletine vurgu yaparak, “Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır. Gelir vergisi oranı bütün işçiler için yüzde 15’te sabitlenmeli ve sosyal amaçlı ödemelerden vergi kesilmemelidir" dedi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.