Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tuncay Özkan’a Yalova’dan suç duyurusu

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle Yalova'da suç duyurusunda bulunuldu

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 14:06
Kaynak: YALOVA HAYAT
Tuncay Özkan’a Yalova’dan suç duyurusu

AK Parti Yalova Milletvekili aday adayı ve Çiftlikköy Belediye Başkan aday adayı Emrah Bektaş, Özkan’ın sosyal medya platformu "X" üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli bir paylaşımda bulunduğunu belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Bektaş, yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yapılan bu hakareti şiddetle kınadığını ifade etti. Bektaş, “Cumhurbaşkanlığı makamına saygı, milletin iradesine saygıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı mesnetsiz ifadeler kullanarak saygısızca hakaret eden Tuncay Özkan’ı kınıyorum” dedi.

Bektaş, sözlerine şu şekilde devam etti; Bir ülkenin Cumhurbaşkanına hakaret etmek, yalnızca o kişiye değil, temsil ettiği makama ve dolayısıyla o ülkenin tüm vatandaşlarına yapılan bir saygısızlıktır. Cumhurbaşkanımız, halkın oylarıyla seçilmiş ve ulusal birliği sağlama görevini üstlenmiştir. Bu nedenle, Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret, yalnızca bir bireye değil, temsil ettiği devletin bütünlüğüne ve milletin iradesine yönelik bir saldırıdır."

Ayrıca eleştirinin sınırlarının saygı ve ahlak çerçevesinde kalması gerektiğini vurgulayan Bektaş, "Bu doğrultuda, milletimizin huzuru ve devletimizin itibarı için gerekenin yapılması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Yalova'daki bu suç duyurusunun ardından, Tuncay Özkan’ın sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili yasal süreç başlatıldı.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.