Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trafik cezalarında yeni uygulama: Ödeme süresi uzatıldı

Trafik cezalarında 15 gün olan ödeme süresi yapılan değişiklikle birlikte 1 aya uzatıldı. Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik kararı İçişleri Bakanlığı talimatıyla onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 11:24
Kaynak: Hilal Baldemir
Trafik cezalarında yeni uygulama: Ödeme süresi uzatıldı

Trafik cezalarına ilişkin, Trafik İdari Para Cezası Düzenlenmesinde ve Tahsilinde Uygulanacak Usul ve Esaslar hakkında yönetmelikte İçişleri Bakanlığı tarafından değişiklik yapıldı. Alınan karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

İndirimli ödeme süresinde değişiklik yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı. Kararda ayrıca cezalarda "dörtte bir" ibaresi "cezadan yüzde 25" şeklinde değiştirildi.

Karara göre sürücüler, kesilen cezayı gecikme olmaksızın 15 gün içerisinde ödediği taktirde ceza tutarının üzerinden yüzde 25 indirimden yararlanıyordu. Alınan yeni kararla birlikte o süreye 15 gün daha ilave edilerek ödeme süresi toplam 1 aya çıkarıldı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.