Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan sokak köpeklerinin Taşköprü'de topladığına dair iddialara yanıt verdi: “İddialar gerçeği yansıtmamaktadır”

Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan sosyal medya da beldedeki sokak köpeklerinin toplatıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 11:31
Kaynak: YALOVA HAYAT
Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan  sokak köpeklerinin Taşköprü'de topladığına dair iddialara yanıt verdi:  “İddialar gerçeği yansıtmamaktadır”

Beldedeki sahipli ve sahipsiz köpeklerin belirlenmesi ve sahipsiz köpeklerin içerisindeki zayıf ve bakıma ihtiyacı olan köpeklerin de barınaklarda tedavisini sağlamak adına Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Arslan bu kapsamda 5 köpeğin tedavi ve bakım amacıyla Çiftlikköy Belediyesi’ne ait hayvan barınağına tutanak karşılığı teslim edildiğini söyledi.

Sosyal medyada Taşköprü beldesinde belediye tarafından sokak köpeklerinin toplatılarak uyutulacağı yönünde çıkan haberlere Taşköprü Belediyesi kanadından yazılı cevap geldi. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı İsmail Arslan, beldedeki sahipli ve sahipsiz köpeklerin belirlenmesi amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Bu çalışmanın, sahipsiz köpeklerin içindeki zayıf ve bakıma muhtaç hayvanların tedavilerini sağlamak üzere barınaklara yerleştirilmesini içerdiğini belirten Arslan, bu kapsamda beş köpeğin tedavi ve bakım amacıyla Çiftlikköy Belediyesi’ne ait hayvan barınağına tutanak karşılığı teslim edildiğini açıkladı.

Arslan, yaptığı açıklamada, "Beldemizde başıboş dolaşan sokak hayvanlarından rahatsız olanlar ve kendilerine saldırma tehlikesi yaratan köpekler hakkında gelen şikayetlerin artması üzerine, güçsüz, zayıf düşmüş, hastalanmış hayvanların bakımlarının yapılması ve insana yaraşır bir uygulamanın gerçekleştirilmesi için çalışma başlattık. 06-07 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılan anonsla sahipli ve sahipsiz hayvanları ayırt etmek amacıyla, sahipli köpeklerin acilen bağlı tutulması gerektiği, aksi halde barınaklara teslim edileceği duyuruldu" ifadelerini kullandı.

Taşköprü Belediyesi olarak sokak hayvanları konusunda gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan Arslan, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu dikkate alınarak, Çiftlikköy Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen bu çalışmalardaki temel amacımız, sokaklarımızda bulunan sahipsiz hayvanların yaşam haklarına saygı göstererek, onların yaşam refahını artırmak ve beldemizde sağlıklı, yaşanabilir bir çevre oluşturmaktır," dedi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.