Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şükrü Ersoy uyardı: O bölgelerde yıkıcı deprem olabilir! İstanbul tetiklenir mi?

Önceki gün Kahramanmaraş’ta meydana gelen 5 şiddetindeki deprem büyük korku ve endişeye neden olurken, 6 Şubat depremlerinin ardından bölge halkı yeniden deprem korkusu yaşamaya başladı. Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy Kahramanmaraş depreminin ardından o bölgeleri işaret ederek uyardı. Ersoy, İstanbul’a dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:18
Kaynak: Hilal Baldemir
Şükrü Ersoy uyardı: O bölgelerde yıkıcı deprem olabilir! İstanbul tetiklenir mi?

Türkiye henüz 6 Şubat’ta meydana gelen 2 yıkıcı depremin etkisini atlatamamışken bölgede ciddi sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Cumartesi günü Kahramanmaraş merkezli 5 şiddetinde yeni bir depremin yaşanmasının ardından uzmanlardan gelen yeni uyarılar vatandaşlar tarafından endişeyle takip edildi.

Merkez üssü Pazarcık olan 5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yaşanan panik anları güvenlik kameralarına yansıdı. Yeniden korkulu anlar yaşayan vatandaşlar uzmanlardan gelen uyarılara kilitlendi.

Deprem üretebilecek aktif fay hatlarının ülkenim birçok yerinde yoğunlukta olması Türkiye genelinde deprem korkusunun her an yaşanmasına sebep olurken deprem uzmanı Şükrü Ersoy’dan Kahramanmaraş depremi sonrasında çarpıcı açıklamalar geldi.

O BÖLGELERDE BÜYÜK BİR DEPREM OLUŞABİLİR

5 şiddetindeki depremin yaşanmasının ardından CNN Türk’ün yayınına bağlanan Ersoy, yaptığı açıklamalarda deprem gerçekleşmesini beklediği bölgeleri açıkladı.

6 Şubat’ta yaşanan depreminde merkez üssünün Pazarcık olduğunu hatırlatan Ersoy, yaşanan bu son depremin bir artçı olduğunu ifade etti. Artçı depremlerin ana depremden sonra 1 2 yıl devam edebileceği hakkında uyarılar yaptıklarını belirten Ersoy, söz konusu bölgede 5 büyüklüğündeki depremlerin zaman zaman yaşanabileceğini aktardı.

Kahramanmaraş’ın dışında o bölgelere de dikkat çeken Ersoy açıklamalarında, "Bölgede değil ama komşu alanlarda (Elbistan'ın batı civarında) bu depremler yine olabilir. Deprem olan yerlerin komşu alanları Adana'ya kadar olan faylarda depremler olabilir. Yine Malatya civarında 5'i geçen depremler zaten oluyor. Bir de Hatay'ın güneyinde Suriye'de kalan depremlere dikkat etmek gerekir çünkü her zaman büyük bir deprem oluşma durumu var.

Normal şartlar altında 5'in üzerinde deprem beklemiyorum ama yüzde yüz garanti verilebilecek bir durum değil. Büyük bir deprem olduğu zaman bir süre artçılar yaşanır ama uzun bir süre büyük deprem olmaz. 5'ten sonra burada küçük depremlerin yaşanma durumu var ama büyük bir deprem beklemiyorum.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLEMEZ

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 5 şiddetindeki depremin beklenen İstanbul depremini tetikleme olasılığının olmadığını ancak yine de dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, "Beklenen İstanbul depremiyle alakası olamaz. Ama çok çok dikkatli olmalıyız. Oranın fayı farklı. Bugün olmazsa gelecekte Marmara'da bir deprem meydana gelecek. Depremi önceden kimse söyleyemiyor. Ege Bölgesi'nin çok fazla faylardan ibaret olduğunu biliyoruz. 1970'ten bu yana önemli bir deprem yok ama yıkıcı bir depremin olması bizi şaşırtmaz." dedi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.