Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suat Özçağdaş, “Milli Eğitim Modeli sürdürülebilir olmaktan çok uzak”

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek üzere başlatılan Eğitim Buluşmaları kapsamında CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Yalova’ya geldi. Burada konuşan Özçağdaş, “Milli Eğitim Modelinin sürdürülebilir olmaktan çok uzak olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 14:47
Kaynak: YALOVA HAYAT
Suat Özçağdaş, “Milli Eğitim Modeli sürdürülebilir olmaktan çok uzak”

CHP tarafından gerçekleştirilen Eğitim Maratonu kapsamında illerde başlatılan Eğitim Buluşmaları’nın 9. durağı Yalova oldu. Bu çerçevede CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş da Yalova’ya gelerek mevcut eğitim sistemi, Maarif Modeli ve CHP tarafından belirlenen konularda açıklamalarda bulundu. Yürüyen Köşk’te gerçekleştirilen basın toplantısının açılış konuşmasını CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı yaptı. CHP iktidarı sırasında eğitim sorunlarının da çözüme kavuşturulacağını ifade eden Doğancı, “Bugün ülkemizin en temel problemlerinden birisi olan eğitim problemini tartışmak için bir araya geldik. Eğitim dünyasının bir sürü problemi ve sıkıntısı var. Bunların çözümü noktasında CHP var ve CHP iktidarında bu sorunların çözüleceğine herkes şahitlik edecek”  dedi.

“Eğitime desteğimiz sürecek”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de burada bir konuşma yaptı. Eğitimin kendileri açısından önceliğinin bulunduğuna vurgu yapan Gürel, eğitime olan desteğin süreceğini belirtti. Gürel konuşmasında, “Partimizin hayata geçirdiği böylesi önemli bir faaliyete ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyum. Amacımız eğitimdeki bütün sorunları dile getirerek yeni çözüm önerileri üretmeye yönelik bir fikir tartışması ortamı hazırlamak istiyoruz. Bu bağlamda yapılan çalışma çok kıymeti. Bugüne kadar göz ardı edilen birçok konu da bu sayede ortaya çıkartılmış olacak. Bu anlamda yerelde biz belediye olarak eğitime bütün alt başlıkları ile destek veremeye devam edeceğiz.

Şu anda sadece eğitim kurumlarımızın bakım, onarım ve tadilatlarına destek veremeye çalışmak üzere çalışıyoruz. Bunları detaylandırarak arttıracağız. Ama şu anda ev sahipliği yaptığımız bu çalışma sayesinde Türkiye ve dünyadaki eğitimi kıyaslama imkanı bulacağız. Zira değişen ve dönüşen dünyaya Türkiye’nin ayak uydurabilmesi, daha çağdaş bir toplum oluşturabilme sürecinde daha hızlanabilmesi için eğitim çok önemli. Eğitimi doğru tanımlayabilmek için eğitimin sorunlarını bilmek lazım” sözlerine yer verdi.

“Maarif Modeli çağdışıdır”

Basın toplantısında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise AK Parti tarafından hayata geçirilen Maarif Modeli’ni kelimenin tam anlamıyla topa tuttu. Bu modeli çağdışı olmakla eleştiren Özçağdaş, “Ankara’dan başlattığımız Eğitim Maratonunda 9. ilimiz olan Yalova’dayız. 24 saat süren bir Eğitim Maratonu gerçekleştirdik ve bu maraton sonrasında da bir sonuç bildirgesini ortaya koyduk. Önce deprem bölgesine gittik. Sonrasında 21 il belediyesinin her birinde çalışmalar yapacağız. Bugün de Yalova’dayız.

Ülkemizde Türkiye Yüzyılı Maarif Model adı altında sunulan ve bizim çağdışı eğitim manifestosu olarak adlandırdığımız bir model var. Türkiye’nin de öğretmenleri de kapsayan ama öğretmenlerle sınırlı olmayan bir personel kanununa da ihtiyacı var. Tüm eğitim sistemini içine alan bir bakış açısı lazım. Sahada her gün mutlaka bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönlendirmeye çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na da giderek bunu doğru bulmadığımızı açıkladık. Bir yandan sahada, parlamentoda çalışıyoruz. Maalesef bizim Milli Eğitim sistemimiz sürdürülebilirlikten çok uzak” diye konuştu.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.