Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medyada başlayan kanlı para oyunu okullarda tehlike saçıyor

Sosyal medyada başlayan ve giderek okullarda da yaygınlaşan Kanlı Para isimli oyun, çocukların ellerinde çeşitli hasarlara neden oluyor. Ülke genelinde olduğu gibi Yalova'da da bazı okullarda yaygınlaşmaya başlayan Kanlı Para oyunu, velileri tedirgin ediyor. Yetkililerden acil önlem alınmasını isteyen veliler, "Bu oyun çocukların sağlığını tehlikeye atıyor. Çocuklarımız bu oyundan uzak tutulmalı" diye konuştular.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Sosyal medyada başlayan kanlı para oyunu okullarda tehlike saçıyor

Oyunda, havaya atılan madeni paranın elin ters tarafıyla tutularak parmakların arasına sıkıştırılması ve ardından "kanlı para" denilerek masaya sert bir şekilde vurulması gerekiyor. Masaya vurma esnasında para düşerse, karşı taraf eli yumruk yaparak masaya dik şekilde koyduğu parayı hızla eklem yerlerine fırlatıyor. Paranın geliş şiddetine göre elde kızarmalar, kanamalar yaşanabiliyor.

"Bulaşıcı hastalıklara neden olabilir"

Kanlı Para oyunu ile ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, oyunun çocukların sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini söylediler. Oyunun, ellerde yaralanmalara, bulaşıcı hastalıklara ve elde çatlamaya neden olabileceğini belirten uzmanlar, "Oyun oynayan çocukların ellerinde oluşan yaralar, enfeksiyonlara açık hale geliyor. Bu da çeşitli bulaşıcı hastalıklara neden olabilir. Ayrıca, oyun sırasında kullanılan madeni paralar kirli olabilir. Bu da ellerde mantar ve bakteri oluşumuna neden olabilir. Oyunun oynanmaması ve çocukların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandılar.

Veliler tedirgin

Bu oyunun Yalova’da ki okullarda da hızla yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Veliler, “Çocuklarımızın ellerinde yaraları görünce olayı fark ettik. Çocuklara sorduğumuzda okulda bu oyunun yaygın olarak oynandığını dile getirdiler. Biz çocuklarımızın ciddi zarar görmesinden korkuyoruz. Hatta bazı okullar da velilerini attıkları mesajlarla bu oyunlar hakkında uyardılar. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konularda ki hassasiyetini biliyoruz. Büyük bir ihtimalle gerekli denetimleri yaparak okullarımızı bu oyundan arındıracaklardır” diye konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.