Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonunda bu da oldu! Türkiye’de çoban bulamayınca çareyi böyle buldu!

Hakkari Yüksekova'da yaşayan besici Medeni Dursun, uzun süredir sürüsüne bakması için çoban bulamayınca çareyi 15 bin TL karşılığında İranlı çoban Emrah Velizade ile anlaşmata buldu. Velizade, hem Dursun’un hayvanlarıyla ilgileniyor hem de kendisine verilen evde yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 12:24
Kaynak: Hilal Baldemir
Sonunda bu da oldu! Türkiye’de çoban bulamayınca çareyi böyle buldu!

Kış ayının yurt genelinde kendini hissettirmemesinin aksine yurdun Doğusu kara teslim olmuş durumda. Özellikle doğunun yüksek kesimleri kar altında kalınca besiciler hayvanlarına bakacak çoban bulmakta oldukça zorlanıyor.

Besiciler kış için hayvanlarına bakacak çobanı Türkiye’den bulamayınca çareyi komşu ülkelere bakmakta buldu.

İran’dan çoban transferi

Uzun uğraşlar sonucu yerli çoban bulamayan Dilimli köyü sakini besici Medeni Dursun da İran'ın Urmiye kentinde yaşayan Emrah Velizade ile görüşerek kış ayları için aylık 15 bin TL karşılığında çobanlık yapması için anlaştı.

İran’da kış aylarında iş olmadığı için Dursun’un teklifini kabul edip, ilçeye gelen Velizade, köyde Medeni Dursun'un ahırında bulunan 120 küçükbaş hayvana 6 ay boyunca bakacak ve kendisine verilen evde yaşayacak.

İranlı Emrah Velizade, son 3 aydır Yüksekova'nın Dilimli köyündeki küçükbaş hayvanlara çobanlık yaptığını belirterek, "2 çocuk babasıyım. Çocuklarımın giderlerini çobanlık yaparak kazanıyorum. Her gün hayvanlara su, yem ve ot veriyorum. Ahırın yakınında bana verilen evde kalıyorum.

Bu evde televizyonum ve internetim de var. Akşamları çocuklarımla görüşüp, hasret gideriyorum. Burada kış şartları çok ağır geçiyor. Kısa süre sonra hayvanlar doğumlarını yapacak, yeni kuzular dünyaya gelecek. Yaz mevsiminde de burada yaylalarda çobanlık yapmayı düşünüyorum." dedi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.