Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sonbahara kısa bir mola: Marmara’ya Afrika sıcakları geliyor!

Son 1 haftadır Marmara Bölgesi sonbahar havasını olması gerektiği gibi yaşarken yağışlı hava ile vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Meteoroloji’nin son hava tahmin raporuna göre sonbahar serinliğine kısa bir mola geliyor. Marmara’da bu hafta Afrika sıcakları hissedilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:23
Kaynak: Hilal Baldemir
Sonbahara kısa bir mola: Marmara’ya Afrika sıcakları geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava raporuna göre yazın hayatı zorlaştıran rekor sıcaklıklar geri dönüş yapıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yağışlı havanın etkili olduğu Marmara’da bu hafta sıcaklıkların artması bekleniyor.

Eylül ayının son haftasına giriş yapılırken yağışlar beklenen seviyenin çok altında gerçekleşti. Marmara Bölgesi sonbahar yağışları açısından son yılların en düşük seviyesini yaşarken özellikle Yalova’da kuraklık seviyesine gelindi.

Hafta sonu gerçekleşen yağışların ardından Meteoroloji uzmanlarının da açıklamalarına göre kademeli şekilde düşüşü devam eden sıcaklıklar yeniden yukarı yönlü tırmanış gerçekleştirecek.

AFRİKA SICAKLARI DÖNÜYOR

Yaz aylarının başında Türkiye’de görülen Kuzey Afrika etkili sıcaklıkların özellikle hafta sonu yaz havasını hatırlatması bekleniyor. Yurt genelinde bazı bölgelerde 30 dereceyi aşan sıcaklıklar görülebilir.

SICAKLIKLAR 4 DERECE YÜKSELECEK

Bugün ise öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Karadeniz'in batısı sisli ve puslu bir hava geçirecek.

İstanbul'un Avrupa Yakası bölümü ve Doğu Karadeniz'de yağmur geçişleri görülebilir. Hava sıcaklıkları iç ve doğu kesimlerde 4 dereceye kadar yükselecek.

HAFTA SONU SICAKLIK YÜKSELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yaptığı son açıklamada hava sıcaklığının bu hafta 3 ila 5 derece civarında artacağını duyurdu.

Hafta sonuna doğru özellikle yurdun iç ve batı kesimlerinde sıcaklıkların yeniden artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağını belirtti.

Demirci, önümüzdeki 3 gün boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklentisinin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.