Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika: YKS ek tercih süreci başladı! YKS ek tercihler nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

Üniversite hayalleri yarıda kalan yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği ek tercih süreci ile ilgili beklenen haber geldi. Üniversitelerin kayıt döneminin sona ermesiyle kalan boş kontenjanlar için yerleşemeyen adaylar yeniden tercih yapabilecekler. Peki, Son dakika: YKS ek tercih süreci başladı! YKS ek tercihler nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 15:49
Kaynak: Hilal Baldemir
Son dakika: YKS ek tercih süreci başladı! YKS ek tercihler nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar?

YKS ek tercih başvurusu, üniversite hayali kuran ama henüz bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar tarafından toplamda boş kalan 28 bin 944'ün üzerinde kontenjan için yapılacak. ÖSYM, merakla beklenen YKS ek tercih başvuruları için tercih kılavuzunu erişime açtığını duyurdu. Ek yerleştirmede, geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan adayların yerleştirilmesi beklenmiyor. Peki, Son dakika: YKS ek tercih süreci başladı! YKS ek tercihler nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilen soruların cevabı…

YKS EK TERCİH SÜRECİ BAŞLADI

YKS ek tercih için ÖSYM tarih bilgisini paylaştı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YKS ek tercih başvuru işlemleri 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında, yayınlanan ek tercih kılavuzunda yer alan yönergelere göre yapılacak.

YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

YKS ek tercihi yapacak olan adaylar başvuru ücreti olarak ÖSYM sitesinde belirtilen şekilde 80 TL yatıracak. Ek yerleştirme için tercih yapacak adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

YKS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar YKS ek tercihlerini, ÖYSM’nin yayınladığı kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle yapacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.