Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika: Malatya’da 5.9 şiddetinde deprem!

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen 6 Şubat depremlerinin ardından korku ve endişe bir türlü sona ermezken saat 10.51 sıralarında deprem bölgesinde şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Malatya merkezli 5.9 şiddetindeki deprem başta Elazığ olmak üzere Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’te de yoğun bir şekilde hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:14
Kaynak: Hilal Baldemir
Son dakika: Malatya’da 5.9 şiddetinde deprem!

AFAD, saat 10.46’da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem çevre illerde de yoğun bir şekilde hissedilirken vatandaşlar korku ve panik yaşayarak bir kez daha sokaklara akın etti.

Kandilli’den aktarılan bilgiye göre Deprem, yerin yaklaşık 6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, ve Adıyaman'da da hissedildi. Malatya'da kent merkezinde depremi hisseden vatandaşlar korku ve panikle dışarı çıktı.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası bölgede ekiplerin saha taramalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya paylaşımında, “Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ER: BİZE ULAŞAN BİR SIKINTI BULUNMAMAKTADIR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor." dedi. 

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.