Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dakika! KYK kredi ve burs başvuruları başladı: KYK kredi başvurusu nereden yapılır? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite hayali kuran yüz binlerce öğrenci kısa süre önce kayıtlarını yaptırarak eğitim dönemine başladı. Barınma sorununun ardından üniversite öğrencileri için en önemli sorunlardan biri de burs sorunu oluyor. Özellikle ailelerinden uzakta eğitim hayatını sürdüren öğrenciler için büyük öneme sahip olan burslar yakından takip ediliyor. Bunların arasından en önemli olanı ise KYK bursu veya geri ödemeli olan kredi. Beklenen gün geldi ve KYK burs başvuruları başladı. Peki, KYK kredi başvurusu nereden yapılır? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 11:22
Kaynak: Hilal Baldemir
Son dakika! KYK kredi ve burs başvuruları başladı: KYK kredi başvurusu nereden yapılır? KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kredi ve burs başvuruları bugün itibariyle başladı. Üniversiteli gençler için büyük öneme sahip burs başvurusu için gerekli olan şartlar merak ediliyor. Başvuru yapanların bir kısmına burs çıkarken geri kalanına ise geri ödemeli kredi çıkıyor. Peki, KYK kredi başvurusu nereden yapılır? KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı…

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite öğrencilerinin burs ve kredi başvuruları için heyecanlı bekleyişi devam ediyordu. Beklenen haber Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi sitesinde duyuruldu. KYK kredi ve burs başvuru süreci başladı.

Haberi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm imkanları ile üniversiteli öğrencilerin yanında olacağını vurgulayan Bakan Bak, başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

KYK KREDİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR? KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden tek başvuru formu ile alınmaktadır.

E-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvurular e-Devlet şifresi olmadan gerçekleştirilmemektedir.

Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde öğrenci almaya hak kazandığı burs/kredi hakkını kaybedecektir.

"TÜM İMKANLARIMIZLA DAİMA YANINIZDA OLACAĞIZ"

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Bakan Bak, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Gençler;
GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı.

Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59'a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz.

KYK BURS/KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2023-2024 eğitim öğretim yılında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs ücreti aylık 2 bin TL olarak belirlenmişti. Burs ödemeleri yüksek lisansta 4 bin TL, doktorada 6 bin TL. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için burs miktarı henüz açıklanmadı.

KYK KREDİ/BURS BAŞVURU EKRANI

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.