Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali Cumhurbaşkanı oğlunun Türkiye’de işlediği cinayetle ilgili ilk kez konuştu

Türkiye günlerdir Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un bir motokuryeye arabayla çarpıp ölüme terk etmesi ve ardından Türkiye’den kaçmasını konuşuyor. Günlerdir basında yer alan ve konuşulan konuya ilişkin Hasan Şeyh Mahmud’dan bir açıklama gelmemişti. Fakat Somali Cumhurbaşkanı doktor olan oğlunun işlediği cinayete ilişkin ilk kez konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 12:03
Kaynak: Hilal Baldemir
Somali Cumhurbaşkanı oğlunun Türkiye’de işlediği cinayetle ilgili ilk kez konuştu

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu doktor Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un Türkiye’de bir motokuryeye çarpıp kaçtığı olayın medyaya yansımasının ardından Türkiye’den kaçan Şeyh Mahmud ile ilgili aramalar sürerken Somali Cumhurbaşkanı sessizliğini bozdu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da bir motokuryeye çarparak ölümüne neden olan oğlunun "Türkiye'den kaçmadığını" savunarak, oğluna Türkiye'ye geri dönüp mahkemeye teslim olmasını söylediğini belirtti.

Haber ajansı AP'ye açıklamada bulunan Somali Cumhurbaşkanı, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul'da kaldığının altını çizerek "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Bir işi vardı ve ülke dışına çıktı" şeklinde konuştu. Mahmud, "Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum" dedi.

Motosikletli kurye Yunus Emre Göçer, İstanbul'da Somali Cumhurbaşkanının oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı aracın çarpmasından sonra altı gün hastanede yaşam mücadelesi verip, 6 Aralık'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yurt dışı çıkış yasağı çıkarılan Mahmud zaten Türkiye’den ayrılmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı, "Oğlum yetişkin biri ve karar ona ait ama ben ona bu tavsiyede bulundum" ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybeden Göçer'in ailesine başsağlığı dileyen Somali Cumhurbaşkanı, "Kayıplarının acısını onlarla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Bakan Tunç konuya ilişkin, "Sanığın Türkiye'ye gelmesi ve yargılanması söz konusu olacak. Biz hiçbir vatandaşımızın bir yabancı karşısında hak hukukunun ihlalini kabul etmeyiz" dedi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.