Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcaklar Yalova’da zor anlar yaşattı! Sokaklar bomboş kaldı!

Yüksek sıcaklık seviyeleri vatandaşlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Yaz aylarının başından itibaren yurt genelinde etkisini gösteren yüksek sıcaklıklar Yalova’da da vatandaşları çaresiz bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 14:44
Kaynak: Murat Can Aytemur
Sıcaklar Yalova’da zor anlar yaşattı! Sokaklar bomboş kaldı!

Yaz aylarının başından itibaren Türkiye genelinde etkisini gösteren sıcak hava dalgası, ülke genelinde olduğu gibi, Yalova'da yaşayanları da çaresiz bırakıyor. Yüksek sıcaklıkların etkisiyle günlük yaşamın normal seyrini sürdürmek oldukça zorlaşıyor. 

Kalabalık yerini sessizliğe bıraktı

Vatandaşlar, serinlemek ve güneşin etkilerinden korunmak için çeşitli önlemler almaya çalışıyor ancak sıcaklık zaman zaman dayanılmaz seviyelere ulaşıyor. Yalova’nın kalabalık bölgelerinden olan kafeler sokağı, Fatih Caddesi gibi işlek yerler bile sıcak havalarda kalabalıklığını sakinliğe bıraktı. Dışarıda olan vatandaşlar ise çareyi gölge alanlarda aradı.

Sıcaklara dikkat!

Yetkililer, vatandaşları sık sık sıcak havalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar. Aşırı güneş altında uzun süre kalmaktan kaçınılması, bol su içilmesi ve serin yerlerde zaman geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, sosyal medya ve yerel medya kanalları aracılığıyla da sıcaklık uyarıları yapılarak halkın bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Vatandaşların alabileceği önlemler ve toplumun bilinçlendirilmesi, sıcak hava dalgalarının etkilerini azaltmak adına önemli rol oynuyor.

Sıcak havalar devam edecek

21 Temmuz Pazar günü Yalova'da sıcaklık rekor seviyelere çıkarak 36 dereceyi gördü. Meteoroloji uzmanları, bu sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi. Pazartesi günü haftaya 36 derece ile başlayacak olan Yalova, sıcaklığını hafta boyunca hissettirmeye devam edecek.
Salı günü en yüksek sıcaklık 34 derece olacakken, Çarşamba günü bu değer 33 dereceye düşecek. Perşembe günü 32 derece, Cuma günü ise 29 derece olarak ölçümlendi. Cumartesi günü ise 28 derece ve yağmurlu olması bekleniyor.  

Murat Can Aytemur
 

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.