Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak havalar geride kaldı kış geliyor! Sıcaklık 12 derece düşüyor

Ekim ayının ikinci haftası geride kalırken sıcaklıklarda ani bir düşüş yaşandı. Yurt genelinde sıcak havanın etkisi azalırken Meteoroloji son hava raporunda kar sinyali verdi. Son değerlendirmelere göre, yurdun genelinde yağışlı bir hava hakim olacak ve sıcaklıklar, mevsim normallerinde seyredecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:47
Kaynak: Hilal Baldemir
Sıcak havalar geride kaldı kış geliyor! Sıcaklık 12 derece düşüyor

Dünya genelinde yaşanan kavurucu yaz sıcakları peş peşe rekorlara imza atarken ekim ayının ilk haftasına kadar Türkiye’de sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretti. Yağışların da son yıllar ortalamasına göre oldukça düşük seviyede kalmasıyla kuraklık sinyalleri yurdun batında başladı.

Ekim ayının ikinci haftası geride kalırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre; Türkiye genelinde yağışlı bir hava hakim olacak ve sıcaklıklar, mevsim normallerinde seyredecek.

Ayrıca yine yayınlanan hava durumu raporunda; "Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu(Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güney, Muş’un doğu kesimlerinde, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor." Açıklaması yer aldı.

KAR SİNYALLERİ GELİYOR!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bir diğer tahmine göre, Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları kuzey ve batı kesimlerden başlamak üzere 6 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

Soğuk hava, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürecek. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde bir süre yağış geçişleri görülecek.

Sıcaklıkta yaşanan düşüş ve yağışla birlikte Karadeniz'in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunun yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülecek.

Hava sıcaklıklarında yurdun diğer bölgelerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.