Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak hava yurdu terk ediyor! Yalova yağmura kavuşacak

Meteoroloji’den yapılan yeni hafta tahminine göre sıcak havanın bu haftadan itibaren yurdu terk etmeye başladığı görülüyor. Salı günü Marmara’nın birçok yerinde sağanak yağış beklenirken sıcaklıkların 3-4 derece civarında düşmesi bekleniyor. Eylül ayının gelmesiyle sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşmaya başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 11:49
Kaynak: Hilal Baldemir
Sıcak hava yurdu terk ediyor! Yalova yağmura kavuşacak

Haziran ayından bu yana rekor sıcaklıklarla boğuşan Türkiye’de günlük yaşamda sıcak havanın olumsuz etkileri yaz boyu vatandaşlara zor anlar yaşattı. El Nino sıcaklarının etkisiyle Temmuz ayı son 57 yılın en sıcak temmuzu olarak kayıtlara geçerken Haziran ayında neredeyse her gün yeni bir sıcaklık rekoru kırıldı. Yalova hava durumu Eylül ayı yaklaşması ile birlikte mevsim normallerine dönmüş olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftaya ilişkin hava tahmin raporunu yayınladı. Tahminlerine göre, yurdun kuzey ve iç bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava etkisi altında kalacak.

İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Malatya ve Erzincan çevrelerinin yanı sıra Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Tekirdağ’ın doğusu ve Balıkesir’in kuzey ve doğu kesimlerinde bugün yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

yalova hava durumu

Öte yandan 27 Ağustos Salı gününden itibaren ise Marmara’nın birçok yerinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Yalova’da Salı ve Cuma günü gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, sıcaklıkların 27 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

eylülde hava nasıl olacak

Öte yandan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, deniz suyu sıcaklıklarının düşmesine rağmen hala ortalamanın üstünde seyrettiğini aktardı. Prof. Dr. Yaşar’a göre, deniz suyu sıcaklığının yüksek olması Eylül ayında sıcak ve soğuk hava kütlelerinin karşılaşmasıyla tropikal fırtına oluşma ihtimalinin artmasına neden oluyor. Yaşar, iklimlerin sürekli değiştiğini ve önemli olanın trendin belirlenmesi olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte küresel ısınma ve soğuma dönemlerinin yaşandığını ve bu değişimlerin doğal bir süreç olduğunu da belirterek bunun anormal bir durum olmadığının altını çiziyor.

28 ağustos yalova hava durumu

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.