Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcak hava yurdu bir süre terk ediyor! Yalova dahil 11 il için sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava tahmin raporuna göre, uzun süredir etkili olan kavurucu sıcaklar kısa bir süre de olsa yurdun batısını terk ediyor. Özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun birçok yerinde sağanak yağış bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 10:49
Kaynak: Hilal Baldemir
Sıcak hava yurdu bir süre terk ediyor! Yalova dahil 11 il için sağanak uyarısı

Türkiye, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası ile geçtiğimiz haftadan bu yana adeta kavruluyor. Bağıl nemin yüzde 90 seviyelerine yükselmesi ile birlikte 4-5 derece daha fazla hissedilen sıcaklar adeta nefes almayı zorlaştıracak seviyeye geldi.

Ancak Meteoroloji’den sevindirecek bir haber geldi. Yayınlanan son hava tahmin raporuna göre;  Marmara’da havanın az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların öğle saatlerinde Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara’nın güneybatısında, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yalova’da bugün havanın saat 15.00-18.00 arasında 37 derece hissedilmesi beklenirken, Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava ile sıcaklığın 32 dereceye gerileyeceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.