Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sibirya soğukları Marmara’yı etkisi altına alacak! Şapka ve bereler hazırlansın

Hava durumu uzmanları başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nde etkisini gösterecek Sibirya soğuklarının geleceğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından bu kez de İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nden kar uyarısı geldi. Uzmanlar 8 Ocak’tan itibaren Sibirya kökenli soğukların kenti etkisi altına alacağını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 11:20
Kaynak: Hilal Baldemir
Sibirya soğukları Marmara’yı etkisi altına alacak! Şapka ve bereler hazırlansın

Başta İstanbul olmak üzere Marmara’da hava sıcaklıkları 10-15 derece birden düşecek. Aylardır beklenen soğuk havaların gelişi İstanbul için çok sert olacak. Ocak ayının ilk günlerini yaşadığımız şu günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması endişe yaratıyordu.

Vatandaşlar kar yağışının ne zaman başlayacağını merak ederken AKOM'un paylaştığı son bilgilere göre Sibirya etkili soğuk hava dalgası 8 Ocak Pazartesi'den itibaren etkisini gösterecek. Bununla birlikte sıcaklıkların 10-15 derece birden düşmesi bekleniyor.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul 8 Ocak Pazartesi gecesinden itibaren Sibirya’dan gelen soğuk havanın etkisi altına girecek ve yoğun kar yağışı kenti etkisi altına alacak. Ayrıca salı ve çarşamba günü de kar yağışının beklendiği bildirildi.

İBB Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 5 ila 8 derece birden düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekildi. 9 Ocak Salı günü İstanbul’un yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba günü ise kentin genelinde yoğun kar yağışının beklendiği vurgulandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise 11 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji 11 ilde gök gürültülü sağanak ve kar yağışı beklendiğini açıkladı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.