Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saraçhane’de 1 Mayıs gerilimi! Polis Taksim yürüyüşüne izin vermedi, arbede yaşandı

Valilik ve İçişleri Bakanlığı tarafından günler önce 1 Mayıs’ta Taksim meydanına girişin yasak olduğu duyurulmuştu. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Taksim’e yürümek üzere toplandı. Saraçhane'de Bozdoğan Kemeri'nin altındaki polis barikatını aşarak Taksim Meydanı'na doğru yürümek isteyen gruplara izin vermeyen emniyet güçleri ve vatandaşlar arasında arbede yaşanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 12:26
Kaynak: Hilal Baldemir
Saraçhane’de 1 Mayıs gerilimi! Polis Taksim yürüyüşüne izin vermedi, arbede yaşandı

Yasakların Anayasa’ya uygun olmadığını söyleyen CHP 1 Mayıs’ta Taksim meydanına yürüyeceğini söylemişti. CHP ve DİSK'in sabah saatlerinde Saraçhane'den Taksim'e birlikte yürüyüşe başlaması sonrası Bozdoğan Kemeri önünde tedbir alan polis ekipleri tarafından kalabalığa müdahale edildi.

BARİYER VE TOMA'LARLA ENGELLENDİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapmak isteyen konfederasyon, sendika, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri sabahın erken saatlerinde Saraçhane'de toplandı.

Alana girmek isteyen vatandaşlar üst aramasından geçirilirken valilik kararıyla yürüyüş ve gösterilere yasaklanan Taksim Meydanı'na çıkan noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatıldı. Birçok bölgeye emniyet güçleri adeta etten duvar ördü.

GÖZALTINA ALINANLAR VAR

Saraçhane'den geçerek Taksim'e doğru yürüyüş yapmak isteyen ve aralarında çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da bulunduğu kalabalık gruplar polisin biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı polis ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında gözaltına alınanlar olduğu bildirildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.