Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Riskleri yok edersek, ne zaman olacak diye yaşamımızı zehir etmeden yaşarız”

Yalova, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi’nde büyük zarar gören iller arasındaydı. Günümüzde de hala daha çok sayıda vatandaş Yalova'nın deprem riskini merak ediyor. Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), konu hakkında sosyal mecralar üzerinden bir açıklamada bulundu ve gereken önlemlerin alındığı taktirde, her an her saniye depremle yatıp kalkmaya gerek olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2024 07:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2024 14:41
Kaynak: Murat Can Aytemur
“Riskleri yok edersek, ne zaman olacak diye yaşamımızı zehir etmeden yaşarız”

Yalova, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki Gölcük Depremi’nin ardından büyük zarar görmüş bir il olarak, deprem riski konusunda halkın endişeleri devam ediyor. Çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği büyük deprem, akıllara geldikçe hala daha yüreklerdeki sarsıcı etkisini sürdürüyor. Vatandaşlar, Yalova’da yeniden büyük, yıkıcı bir deprem olup olmayacağını merak ediyor. Uzmanlar, Marmara Bölgesi’nde büyük bir deprem meydana geleceğini ifade ederken halkı ve yerel yönetimleri önlem alınması gerektiği konusunda uyarıyor, aynı acıların yeniden yaşanmaması adına bir an önce gerekli önlemlerin alınması gerektiği sık sık ifade ediliyor.

"Riskleri yok edersek, ne zaman olacak diye yaşamımızı zehir etmeden yaşarız’’

MAG-DER Yalova da, bu konuya dair sosyal medyada önemli bir açıklama yaptı. Dernek, Yalova’nın deprem riski hakkında kaygı duymanın doğal olduğunu ancak, gerekli önlemler alındığında sürekli bir endişe içinde yaşamanın gereksiz olduğunu belirtti. MAG-DER, özellikle yapı güvenliğine dikkat edilmesi ve acil durum planlarının bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca da, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘’Deprem olacak mı? Kaç büyüklüğünde Olacak? Deprem önceden bilinir mi? Biri 7, biri 7.6, biri 7.8, diğeri çıkıp 6.5 diye konuşuyor, basında sosyal medyada haberler çıkmakta, bizlerde gördükçe paylaşıyoruz. Vurgulamak istediğimiz şu; Devlet, Yerel idareler ve birey olarak herkese bir görev düşmekte. Biz halk olarak Deprem öncesi, anı ve sonrasında neler yapacağımızı, deprem anında nasıl davranacağımızı bilirsek öğrenirsek. Yaşadığımız evimizi imkânlarımıza göre yapısal ve yapısal olmayan riskleri yok edersek, ne zaman olacak, kaç olacak diye yaşamımızı zehir etmeden yaşamaya devam ederiz. Sizlere bir telefon kadar yakınız, eğitim almayı ihmal etmeyin.’’

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.